View Single Post
Vechi 10.06.2008, 19:05:10
emanuel2007
Guest

Implicit

si in plus : cand ucenicii se certau intre ei , ca cine este mai mare , Mantuitorul nu a spus ca petru , ci a spus ca niciunul ... apoi , daca tot venise vorba despre cine este mai mare intre ei , ar fi lasat Mantuitorul nedescoperit un lucru de asemenea importanta : ca petru este mai mare dintre toti , si ca el avea sa mosteneasca infailibilitatea de la Mantuitorul ? eu cred ca nu ... si ar mai fi spus Mantuitorul ca toti sunt egali si nici unul nu e mai mare dintre ei ? eu nu cred ...

apoi , mai oameni buni , daca tot se putea da o infailibilitate unui om pacatos si nascut in pacate , de ce ar fi dat Dumnezeu atunci aceasta infailibilitate numai apostolului petru , cand putea foarte bine sa o dea la toti ? eu mult ma mir de prostia catolicilor care cred orbeste asemenea gogomanii ca infailibilitatea papei ... caci , ori Dumnezeu ar fi fost prost odata ce nu a dat infaibilitatea decat numai lui petru cand putea foarte bine sa o dea la toti , ori catolicii sunt niste prosti ca fac ascultare de gogomania asta ... iertati-ma ca sunt atat de direct , dar nu ma pot abtine sa nu vad ratacirea acelora ( papistilor ) ... caci cu siguranta ca Dumnezeul nostru nu este unul rautacios si partinitor , si daca ar fi fost posibil sa ii faca pe oameni infailibili , apoi i-ar fi facut pe toti ierarhii si preotii infailibili , nu numai pe papa ... caci prin asta nu ar mai fi aparut nici un eretic din randul clericilor si deci ar fi scapat biserica de atatia eretici ... de altfel si arie a cazut in erezie cand era in deja in cler , deci iata de ce eretic ar fi scapat biserica daca exista infailibilitate ... mai omule , si cand ma gandesc cati eretici au fost dintre preoti , apoi ce bine ar fi fost sa fi fost ei infailibili ... :D