Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Citat:
În prealabil postat de mariann
"Domnul Iisus Hristos a murit (de moartea a doua, care este pedeapsa finala a pacatului). A murit in locul nostru. A murit exact cum murim si noi. A murit si a fost inviat.
"Dar Dumnezeu L-a inviat, deslegandu-I legaturile mortii"(Faptele apostolilor cap 2:24) Dupa ce a inviat, Mantuitorul si-a continuat lucrarea. Dar cat timp a fost mort, "s-a odihnit" (nu intamplator era ziua a saptea).
Faptul ca cei morti nu au o stare constienta si ca raplata va veni dupa inviere si judecata, o spune clar Sfanta Scriptura.
"Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor?" (Psalmi 6:5)
"Ce vei castiga daca-mi versi sangele si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta?"(Psalmi 30:9)
"Nu mortii lauda pe Domnul si nici vre-unul din cei ce se pogoara in locul tacerii"(Psalmi 115:17)
"Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste, si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc in credinciosia Ta" (Isaia 38:18)
"In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!"(Eclesiastul 9:10).
"A randuit o zi, in care va judeca lumea dupa dreptate"(Faptele apostolilor 17:31)
|
Dacă te uiti si tu aproape toate versetele care le-ai aruncat aici, care nu prea au legatura unele cu altele sunt din Vechiul Testament, adica dinainte de nasterea lui Hristos, de venirea Mieluiui care ridica pacatul lumii.
|
Aproape toate versetele pe care le-am postat arata starea omului in moarte si lipsa lui de legatura cu Dumnezeu. E adevarat ca multe sunt din Vechiul Testament. Dar Mantuitorul nu a venit sa schimbe felul cum moare omul ci sa aduca INVIEREA SI MANTUIREA."Caci Eu stiu ganduriel pe care la am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace si nu de nenorocire, ca SA VA DAU UN VIITOR SI O NADEJDE"(Ieremia 29:11).
Daca vreti, putem face o paralela, intre moartea celor din Vechiul Testament si moartea celor din Noul Testament si vom vedea ca nu este nici o diferenta.