Buna dimineata, frate Rafael.
Ma surprinde intr-o mare masura schimbarea ta de pozitie aproape de 180 de grade fata de BOSVR. Spui ca ti-a oferit o anumita persoana informatii care te-au contrariat in legatura cu BOSVR. Stii de exemplu ca acea persoana e DEMNA DE INCREDERE? Sintagma aceasta "DEMNA DE INCREDERE" o folosesc cu sensul pe care il are in dreptul laic, vizavi de trecutul ei?
De exemplu, atunci cand aduceam argumente impotriva BOSVR, il citam des pe Pr. Ilie Cleopa care spunea ca preotii-calugari de la Sfantul Munte Athos nu slujesc impreuna cu preotii BOSVR. Pe parcurs, acest argument mi s-a sters din minte. O data cu deschiderea acestui topic de catre tine, frate Rafael, mi-am reamintit acest argument, oferit de Pr. Cleopa. De ce se intampla aceasta? Iarasi nu stiu. Ar trebui, daca stii vreun preot-calugar apartinand de BOSVR, care mai inainte a fost vietuitor in Sfantul Munte Athos, sa-l intrebi despre motivul ne-slujirii calugarilor athoniti impreuna cu preotii BOSVR. Daca nu, ar mai exista o solutie, sa te adresezi direct parintelui Avondios de la Mitropolia Ortodoxa de Milano care a vietuit in Sfantul Munte Athos asupra acestui subiect delicat. Prea Sfintia sa iti va raspunde cu siguranta, nu-l vad pe un om cu viata sfanta umbland cu jumatati de masura sau cu semi-adevaruri, asa dupa cum umbla majoritatea laicilor, cica pentru a proteja o "persoana draga". Vezi daca stie ceva de asa-zisa credinta a ierarhilor BOSVR in Maica Domnului ca intr-un al Doilea Duh Sfant. Repet: mie aproape ca nu imi vine sa cred aceasta informatie, despre erezia BOSVR. Informeaza-te in amanuntime despre trecutul persoanei care ti-a comunicat aceasta "informatie" sa vezi de e demna de incredere. Sau o cale mai dificila, dar mai sigura in ce priveste aflarea adevarului: fa post negru cu smerenie si multa rugaciune catre Domnul pentru aflarea adevarului in legatura cu aceasta "erezie" a BOSVR o perioada de timp, asa dupa cum a facut si Pr. Ioanichie Moroi pentru aflarea adevarului in legatura cu calendarul de tip nou. Daca te simti in stare numai, caci dupa cum am citit in Patericul romanesc asupra Pr. Ioanichie in perioada de post negru a navalit multime de intunecati diavoli spre a-l face sa se "razgandeasca" in ce priveste tinerea acelui post negru, care pe ei ii arde pur si simplu.
Doamne ajuta, frate Rafael.
.................................................. .................................................. ......................
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
|