Subiect: Purgatoriul
View Single Post
Vechi 06.11.2006, 14:44:43
consuela consuela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2006
Implicit

nu am vicii si nici nu voi avea vreodata ca nu vreau si pt ca ma gandesc logic la ce e mai bine pt mine si sanatatea mea- nu mi-as face rau singura orice ar fi, mereu am fost egoista si mi-a folosit foarte mult.
Deci faza cu comparatia cu fumatorul pica.
Normal ca de fapt caut adevarul si mai mult decat orice drepatea.
Nu confund purgatoriul cu predestinarea. Purgatoriul dupa cum am zis din pct meu de vedere e singura scapare de iad, pt ca nu sunt si nu voi fi in vecii vecilor sfanta (cred ca altii au fost dar pe mine ma intereseaza soarta mea in situatia mea), dar nu sunt nici de iad ca nu am facut rau voit la nimeni din cauza ca toate se platesc -asa ar fi corect de fapt!...asa ca mi-ar trebui o cale de mijloc. In rai nu ma astept in nici un caz sa ajung pt ca sunt egoista si asa voi fi toata viata mea oricum imi foloseste f mult acest defect in scop propriu desigur dar astfel incat sa nu neindreptatesc pe altii adica sa fiu corecta in tot fara nici o greseala , in plus mai am si alte chestii de carater gen manie (adica furie) la care nu pot renunta atata timp cat vad nedrepati flagrante in jur.
Predestinarea exista pt ca D-zeu stie dinainte absolut tot , adica stie ca traind in anumite conditii si avand un anumit caracter care sunt sansele maxime sa te comporti in anumit fel -fiecare incearca la maxim ce e cat mai bine pt el pana nu se mai poate -rezulta ce vei alege si cum iti va pe viitor, dar de fapt nu alegi nimic: nu alegi ce caracter ai, cata inteligenta sau averi ai,ce boli vei face (daca respecti tot si sanatatea e pe primul plan, tot te poate lovi un cancer oricand), in ce tara te nasti (Romania e o pedeapsa din cauza nedreptatilor flagrante si haosului total, nenorocirilor la spitale, banii nu ma intereseaza decat pe locul 4-5 poate)asa ca dupa ce te nasti legat la maini si la picioare in lanturi se stie cam cat iti ajunge de intins firul lantului-si asta e predestinarea. Singurul lucru care depinde de tine e cum primesti pedepsele sau intamplarile cum vreti sa le ziceti ca de fapt tot aia e, dar sa le modifici sa nu mai vina de loc sau la nivel minim ceea ce e de venit oricum, nu se poate!

Iar referitor la preexistenta sufletelor ar fi bine sa existe pt ca altfel ar fi total incorecte diferentele intre oameni gen destept/prost, frumos/urat, bogat/sarac, bolnav/sanatos etc.
Reply With Quote