View Single Post
Vechi 12.06.2008, 10:47:07
emanuel2007
Guest

Implicit

ory , crezi ce vrei , dar nu te mai lauda ca tu faci mai multe decat altii , ca iata ca statornicia aceasta in bor nu stiu daca te-a dus prea departe ... mie mi se pare ca ai ramas tot acolo , intr-o biserica unde erezia isi face de cap ... si apare in mod firesc intrebarea : in biserica lui Hristos , cum sustine bor ca este , nu trebuia totusi ca de 100 de ani de cand ecumenismul isi face de cap , sfantul sinod cel atata de luminat de duhul sfant cum zic unii ca este , nu trebuia sa faca ceva ? iata ca politica nu a fost de se respecta canoanele si anatemele sfintilor parinti care i-au dat anatemei pe cei ce intra sis e roaga cu ereticii , ci mai dgraba s-a facut politica comunista si papistaseasca ... asta inseamna ca sinodul e prea plin de eretici si nu mai este in stare sa apere ortodoxia ... ori fata de un astfel de sinod , eu cred ca trebuie sa se opuna o oarecare rezistenta , tu nu crezi ? ca acuma in cazul lui corneanu : unii cer sa fie respectate canoanele ... insa vad eu ca si aceia s-au trezit cam tarziu , caci asta s-o stie ei : canoanele in bor au fost calcate de mult , nu de ieri de azi ... deci de mult timp trebuia sa se ia o pozitie de marturisire a dreptei credinte ... si celmai bine ar fi fost poate sa se fi despartit credinciosii traditionali din bor de la inceput de sinodul bor cel neputincuios ... insa , desigur mai apare intrebarea : oare nu ar fi aparut asa multe certuri si neintelegeri intre credinciosii celor doua tabere ? la cine adica sa ramana biserica satului cutare : la traditionalisti sau la ecumenisatii din sat , daca s-ar fi facut o adevarat scindare ... insa deasemenea a lasa ecumenismul in pace oricat de mult nici asta nu se poate ... caci daca vine daniel ciobotea si spurca o anumita biserica cu rugaciunile in comun cu ereticii , la ce bun sa mai intri intr-o astfel de biserica profanata , spurcata ... caci o astfel de biserica trebnuia mai intai resfintita ... deci iata cat de sumbre sunt lucrurile ... deci ce din bor aceasta pozitie ar trebui sa o ia macar : sa nu primeasca in bisericile lor pe ecumenisti , impreuna cu spiridusii de eretici , caci prin asta se piarde cu siguranta ahrul , si se pierde si mantuirea ...
Reply With Quote