Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
ory , crezi ce vrei , dar nu te mai lauda ca tu faci mai multe decat altii , ca iata ca statornicia aceasta in bor nu stiu daca te-a dus prea departe ... mie mi se pare ca ai ramas tot acolo , intr-o biserica unde erezia isi face de cap ... si apare in mod firesc intrebarea : in biserica lui Hristos , cum sustine bor ca este , nu trebuia totusi ca de 100 de ani de cand ecumenismul isi face de cap , sfantul sinod cel atata de luminat de duhul sfant cum zic unii ca este , nu trebuia sa faca ceva ? iata ca politica nu a fost de se respecta canoanele si anatemele sfintilor parinti care i-au dat anatemei pe cei ce intra sis e roaga cu ereticii , ci mai dgraba s-a facut politica comunista si papistaseasca ... asta inseamna ca sinodul e prea plin de eretici si nu mai este in stare sa apere ortodoxia ... ori fata de un astfel de sinod , eu cred ca trebuie sa se opuna o oarecare rezistenta , tu nu crezi ? ca acuma in cazul lui corneanu : unii cer sa fie respectate canoanele ... insa vad eu ca si aceia s-au trezit cam tarziu , caci asta s-o stie ei : canoanele in bor au fost calcate de mult , nu de ieri de azi ... deci de mult timp trebuia sa se ia o pozitie de marturisire a dreptei credinte ... si celmai bine ar fi fost poate sa se fi despartit credinciosii traditionali din bor de la inceput de sinodul bor cel neputincuios ... insa , desigur mai apare intrebarea : oare nu ar fi aparut asa multe certuri si neintelegeri intre credinciosii celor doua tabere ? la cine adica sa ramana biserica satului cutare : la traditionalisti sau la ecumenisatii din sat , daca s-ar fi facut o adevarat scindare ... insa deasemenea a lasa ecumenismul in pace oricat de mult nici asta nu se poate ... caci daca vine daniel ciobotea si spurca o anumita biserica cu rugaciunile in comun cu ereticii , la ce bun sa mai intri intr-o astfel de biserica profanata , spurcata ... caci o astfel de biserica trebnuia mai intai resfintita ... deci iata cat de sumbre sunt lucrurile ... deci ce din bor aceasta pozitie ar trebui sa o ia macar : sa nu primeasca in bisericile lor pe ecumenisti , impreuna cu spiridusii de eretici , caci prin asta se piarde cu siguranta ahrul , si se pierde si mantuirea ...
|
Zicea odata marele teolog si episcop Antoni di Surosh : ORTODOXIA ESTE CREDINTA CEA ADEVARATA A LUI HRISTOS , PACAT CA ESTE PROFESATA DE OAMENI RAI!
mare dreptate are, nu am vazut niciodata atata ura si dezbinare cum este acu in Biserica lui Hristos. Pacat ca oamenii bisericii pun pe primul plan orgoliile si obsessile lor personle si nu EVANGHELIA!! Pacat ca in ortodoxie este atata dezbinare in loc sa se semereasca si sa se uneasca pentru intarirea unitatii ortodoxiei.
pacat prea multa polemica si fariseism...mai bine am cauta sa facem voia lui Dumnezeu decat sa judecam pe alti!!!!