Atat de interesant mi s-a parut articolul postat de tine, IRINA77, incat mi-am luat indrazneala de a-l corecta. Te rog frumos sa ma ierti dar nu puteam sa lipsesc pe altii de acest adevar spus de un medic.
Ce sa facem daca nu ne dorim copii? Cum sa ne ferim?
Va dati seama ca nu va recomand nici un mijloc de contraceptie. In momentul in care v-ati casatorit, v-ati luat acest jug asupra voastra, chiar daca stati într-o garsoniera. Eu sunt convinsa ca Dumnezeu va vede acest neajuns si poate nu va da copii, dar nu va feriti. Vreau sa va spun un lucru: am vazut atatia tineri si cu copii si fara, care au nascut toti copiii pe care i-a dat Dumnezeu, 1, 2, 3, unii mai multi. În momentul în care a intervenit îndoiala: uite, nu mai pot, n-am spatiu, n-am bani, în momentul acela au început sa aiba avorturi si 7 pe an. Rar se poate asa ceva. În momentul în care vrei avorturi, o sa ai. În momentul în care vrei nasteri si copii, o sa ai.
Dar Dumnezeu nu-ti da mai mult decat poti. Fiecare copil, dupa parerea mea, e o cruce si Dumnezeu îti da cate poti duce. Nu-ti da nici 10, nici 20. îti da cate poti. Important este sa te lasi în mana Lui.
Am vazut mame care la al saptelea copil au facut avort. În momentul acela au pierdut tot. Chiar daca au facut sase copii înainte. La al saptelea copil au făcut avort. Si am avut eu mame care au patit la fel. S-au dus la mari duhovnici si au zis: „Ce ma fac? M-au parasit toti copiii, mi s-a întamplat mult rau”. Si a zis parintele: „Ai facut cumva un avort?” „Da” „Ei, pentru acest avort nu te vei mai bucura nici de ceilalti”.
În momentul în care va feriti, indiferent cu ce, tot ajungeti la un avort. Si ganditi-va, aceasta boala sufleteasca apare asupra voastra. Rugati-va, Dumnezeu vede ca nu puteti, dar nu va feriti. Nu va feriti. Nu fiecare contact sexual duce la o sarcina. Nu fiecare ovul eliminat, chiar daca e matur, e fecundabil. Stiintific s-a dovedit ca ovulele, chiar si mature, nu pot fi fecundate, nu se stie de ce. Nu orice ovul poate fi fecundat, nu oricand. Trebuie anumite situatii.
Discutand cu mame care au 5, 6 sau 7 copii, pot sa va spun ca dupa 2-3 copii nu s-au protejat niciodata. Am discutat cu parinti care au un copil sau doi. Nu s-au protejat niciodata nici dupa aceea. Cred că ma repet: În momentul în care crezi ca ai destui copii si nu mai doresti, în momentul acela apare acea voie a ta proprie si în momentul acela am observat, si la mame si la tinere, ca apar probleme în familie. Pana la divort, sa stiti. Avortul poate duce la divort. Si pe urma ramaneti singura cu acei 2 sau 3 copii. Am vazut multi divortati din cauza aceasta. Avortul se repercuta nu doar asupra mamei, ci si asupra tatalui si a copiilor.
Am fost acum în Craiova si dupa ce am povestit de sindromul post-avort mi-a venit un om în varsta, un barbat care mi-a spus: „Doamna doctor, parca mi-ati spus viata familiei mele. Am 3 copii. Al 4-lea eu mi l-am dorit, nevasta-mea nu, fara voia mea s-a dus si a facut avort. Dupa acest avort n-a durat mult, a intrat în schizofrenie, acum este internata la psihiatrie. Problema este ca încep sa mi se îmbolnaveasca si ceilalti 3 copii”. Dintr-un singur avort. A fost la Craiova. Va spun ca mereu mi se confirma ceea ce spun. Nu se exteriorizeaza. Niciodata nu veti vedea pe o fisa medicala „sindrom post-avort”. Nici la schizofrenie, nici la psihoze, nici la alte depresii. Am vazut medici care au atacuri de panica dupa avort. Si sa stiti ca au ajuns sa se drogheze în fiecare seara cu medicamente si nu scapa de aceste atacuri de panica. Au facut un singur avort sau doua. Daca va feriti, indiferent cu ce va feriti, tocmai asta faceti. Apare îndoiala si o sa aveti fie un avort, fie o sarcina nedorita. Sa nu va ganditi ca o sa am 2-3 copii, dupa aceea ce fac? Asteptati sa vedeţi cati o sa aveti si rugati-va sa va dea Dumnezeu cat puteti purta. Alt raspuns nu cred ca va pot da.
Trebuie o mare tarie sufleteasca pentru a merge pe aceasta cale, este o singura cale, fara stanga, fara dreapta, este o cale drept înainte cea a Ortodoxiei în duh si în adevar. Nu cred ca exista alta cale, decat alta care ne va face sa suferim si care va duce la pierderea sufletelor noastre si ale copiilor nostri. Fiindca trebuie sa stiti, si copiii nostri sufera. Un singur copil daca vom naste si restul îi omoram, el va fi un supravietuitor, cum zice un parinte, si va lua asupra lui toate acele pacate si sa nu ne miram ca va muri sau se va îmbolnavi.
Dr. Christa Todea-Gross - Conferinţă la Oradea 2004
Inca o data iertare Irina77 pt indrazneala!
|