Evanghelia zilei: Dragostea lui Hrisos biruieste pacatul.
Iisus a spus: "«Deci si voi acum sunteti tristi, dar iarasi va voi vedea si se va bucura inima voastra si bucuria voastra nimeni nu o va lua de la voi. si in ziua aceea nu Ma veti intreba nimic. Adevarat, adevarat zic voua: Orice veti cere de la Tatal in numele Meu El va va da. Pana acum n-ati cerut nimic in numele Meu; cereti si veti primi, ca bucuria voastra sa fie deplina. Acestea vi le-am spus in pilde, dar vine ceasul cand nu va voi mai vorbi in pilde, ci pe fata va voi vesti despre Tatal. in ziua aceea veti cere in numele Meu; si nu va zic ca voi ruga pe Tatal pentru voi, caci insusi Tatal va iubeste pe voi, fiindca voi M-ati iubit pe Mine si ati crezut ca de la Dumnezeu am iesit. Iesit-am de la Tatal si am venit in lume; iarasi las lumea si Ma duc la Tatal». Au zis ucenicii Sai: «Iata, acum vorbesti pe fata si nu spui nici o pilda. Acum stim ca Tu stii toate si nu ai nevoie ca sa Te intrebe cineva. De aceea credem ca ai iesit de la Dumnezeu». Iisus le-a raspuns: «Acum credeti? Iata, vine ceasul, si a si venit, ca sa va risipiti fiecare la ale sale si pe Mine sa Ma lasati singur. Dar nu sunt singur, pentru ca Tatal este cu Mine. Acestea vi le-am grait, ca intru Mine pace sa aveti. in lume necazuri veti avea; dar indrazniti. Eu am biruit lumea»." (Ioan 16, 22-33)
|