View Single Post
Vechi 06.11.2006, 15:42:25
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar
Nu stiu ce e acela avocado.
Brocoli e o planta ce seamana cu patrunjelul. Se pare ca l-am vazut intr-o poza.
Mai tarziu am sa scriu si eu cate ceva despre sfecla rosie.
Silvestar, avocado e un fruct cu o coaja verde sau aproape neagra, inauntru este vernil. In Romania se gaseste la supermarket, dar e f scump. Imi amintesc ca anul trecut costa in Romania mai mult de 2 euro bucata, cand aici cu 2 euro cumpar 3 sau cateodata 4 bucati. Brocoli este o planta verde, verisoara cu conopida, dar "vopsita" in verde. Eu o pun cateva minute la vapori si ii adaug putina sare. Se pare ca e f buna in prevenirea cancerului.

Ciocolata buna pt sanatate este cea neagra. Nu va stranbati, si eu faceam tot asa acum ceva timp, dar m-am obisnuit. Tendinta parintilor este ca cumpere ciocolata cu lapte pt copii si astfel li se dezvolta o dorinta exagerata de dulce, cu toate consecintele nefaste... Ciocolata neagra cu mai mult de 70% cacao nici nu ingrasa, e buna pt sistemul nervos si nu e nici nociva pt dinti (contine fluor si fosfati). Evitati la maxim zaharul. Inlocuiti-l cu miere sau cu cel de trestie de zahar, brut.

Fructele nu le curatati de coaja, fiindca vitaminele se gasesc chiar sub. Dati-le copiilor cam 2 pe zi. E bine sa se manance cam dupa minim o jumatate de ora dupa masa, dar nu e o regula, esential e sa se manance.

Nu mai mancati margarina!!! A fost inventata in timpul razboiului, cand ostasii mureau de foame si au inceput sa manance vaselina de la tancuri. Nu mai traim aceleasi vremuri. Daca vreti sa mancati cu paine, luati unt, dar nu margarina. Se pare ca margarina se depune pe artere si nu se mai elimina cam deloc.

Si daca am tot spus NU, NU, NU...totusi aveti si voie sa abuzati de legume, salate si fructe!

Revin cu alte restrictii...
Elena

Reply With Quote