View Single Post
Vechi 12.06.2008, 19:59:41
dragomirna dragomirna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
dragomirna , lucrurile care te depasesc pe tine , nu ii depasesc neaparat pe si ceilalti ... asa ca lasa-ma sa caut adevarul ca asta este scopul meu ... nu uita ca mantuirea este intru sfat mult si cine cauta gaseste ...
iar chestia cu mantuirea protestantilor este irelevanta , stii foarte bine ce spune credinta ortodoxa in privinta asta ...
Eu cred ca lucrurile astea ne cam depasesc pe majoritatea... Iar informatia nu este acelasi lucru cu faptul de a-ti fi descoperit de Dumnezeu, ca in cazul Sfintilor Parinti care ne-au adus pana aici prin invataturile lor... Adevarul il poti cauta fara sa faci o tragedie din niste lucruri care, fiind greu de inteles pentru noi cei care nu suntem chiar asa indumnezeiti, sa fim seriosi, si de-abia daca reusim sa ne pastram credinta - ca se vede cat de rapid ne-o "dizolvam", in topicuri de genul... - sunt mai mult ispite... Era un citat chiar in Biblie, ce se referea la faptul ca lucrurile facute cu prea multa ravna strica... pentru ca sunt, evident, facute din mandrie, entuziasm exagerat... :dozingoff: ...Dar ce sa-i facem, din pacate astea sunt "extremele" noastre: fuga dupa miraculos sau, la polul opus, dupa explicatii teologice care nu ajuta decat rationalul, plus ca sunt simple explicatii gasite cu mintea noastra, cu mai multa sau mai putina inteligenta, pe care nu le putem patrunde fara ajutor, adica fara iluminare de la El... Apropo de asta, mi-a placut mult citatul de la un membru: "In fata lui Dumnezeu, geniul e var primar cu idiotul" (Petre Tutea) ;)
Reply With Quote