View Single Post
Vechi 12.06.2008, 20:42:11
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Sinod? 9 persoane tu numesti sinod?! pff... nici macar ei n-au mai indraznit sa-l numeasca asa.

nu crezi ca este o manipulare faptul ca "cine vrea schimba, cine nu, ramane la cel vechi"? oare de ce Rusia a revenit?
eu nu am vazut nicio dovada cum ca celelalte Biserici vor schimba, la un moment dat, calendarul... si chiar daca ar aparea acum, dupa atatia ani, o dovada.. tot mi s-ar parea o absurditate. stii de ce? fiindca inainte de intaiul Sinod Ecumenic (la care au participat SUTE de Sfinti Pariti) crestinii serbau Invierea Domnului la date diferite... iar prima grija a Sfintilor Parinti de la Intaiul Sinod a fost de a stabili data Pastelui pt ca toata lumea s-o serbeze corect, la momentul potrivit.
si un grup de 9 persoane ne aburesc spunand ca putem avea orice calendar separandu-ne, astfel, de restul crestinilor?

conferinta "pan-ortodoxa" din 1923 (care, apropo, dpdv canonic nu are nicio putere de decizia asupra intregii Ortodoxii) a fost necanonica chiar si pt faptul ca nu a fost precedat de sinoadele locale. de ce? din simplul motiv ca un reprezentant al unei Biserici nu poate vorbi in numele Sfantului Sinod fara ca acesta sa se fi pronuntat.
conferinta nu a fost in Duhul Ortodoxiei, deci necanonica, fiindca nu a respectat hotararile si dorinta MULTOR ortodocsi de a mentine acelasi calendar... Sf Ap Pavel ne indeamna sa fim "in acelasi cuget si in aceeasi intelegere".

deci de vreme ce SE STIA ca schimbarea calendarului va provoca schisma... vin si intreb... de ce s-a mai efectuat asa-zisa indreptare? oare nu ei sunt vinovati de schisma? fiindca au tinut mai mult la corectitudinea astrelor (care, de fapt, nici nu exista) decat la pacea, linistea si unirea crestinilor? ???
repet: de ce Rusia a revenit? fiindca era canonica schimbarea?

Reply With Quote