View Single Post
Vechi 06.11.2006, 15:58:26
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Oul...un mare dar de Sus si de la doamna gaina. Un mare NU pt cei care au colesterol. De fapt, pot manca numai partea alba, dar sa nu triseze!!! Pentru ceilalti, mancat de dimineata este intr-adevar o sursa de proteine de neegalat. Totusi se pare ca nu trebuie sa mancam mai mult de 4 pe saptamana. Asa ca atentie de Pasti!

E bine sa bem ceai. Eu una beau ceai verde si ceai alb. Amandoua sunt antioxidante. Cel alb se pare ca e de 3 ori mai antioxidant decat cel verde, avand cantitate mare de polifenoli. Asta ce se spune...efectele nu stiu cand se vor vedea. Se spune ca 2 cani de ceai alb au acelasi efect antioxidant ca 20 de pahare de suc de mere sau cat 6 mere sau 7 pahare de suc de portocale.

Pentru femeile care sunt la menopauza, se pare ca exista alimente care normalizeaza acest proces, fiindca contin niste substante apropiate de hormonii feminini: soia, mere, pere, alune, migdale, miere, bere (cu moderatie), usturoiul, ananasul, brocoli, morcovul, conopida, porumbul si cartoful. Cea mai bogata in substante necesare la menopauza este soia, de aceea femeile din Japonia, consumand multa soia, nu se plang cam deloc la menopauza.

Daca aveti o colita sau sunteti alergic la lapte, totusi exista remedii pentru a asimila calciu:
- sardinele in conserva, dar trebuie mancate cu oase (le puteti mixa); alti pesti si fructe de mare;
- soia (este o mare dezbatere in prezent daca e bun laptele de soia - inca "se bat" intre pro si contra; incercati cu putin si vedeti daca nu sunteti sensibili);
- migdalele, strugurii si zmeura.

Cam atat pt azi. Silverstar, cum "ma curteaza" un virus de raceala, sa stii ca am aplicat metoda ta cu usturoiul baut dimineata. Intr-adevar nu miroase, dar inca n-am detectat efectul. Repet metoda si maine.

Elena

Reply With Quote