Citat:
În prealabil postat de mariann
O intrebare pentru dumneata, daca cunosti istoria: in ce an a inceput tinerea slujbelor in limba romana? Este devarat ca abia prin sec. 19 si ca pana atunci credinciosii romani nu intelegeau nimic (de parca acum inteleg mare lucru)?
|
Am o intrebare pentru dumneata???
Cam din ce secol au inceput oamenii simpli, chiar din Europa asa zis civilizată să stie sa scrie si sa citească, altii decât călugării si preotii.
Timp de 16 veacuri 98% din populatia Europei era analfabetă.
Am o intrbare pentru dumneata? Cum putea omul simplu să priceapă dumnezeiasca invătătură fără ajutporul sfintelor icoane? Fără impactul dumnezeiesc al imaginii, al chipului văzut al Celui Nevăzut, imaginea intrupată al Celui Increat.
Am o intrebare pentru dumneata. In ce secol a fost stabilit canonul actual al Sfintei Scripturi? Abia in secolul IV. Până atunci crestinii nu aveau parte decât de invătătura transmisă pe cale orală si de frânturi de evanghelie, din epistole si din Vechiul Testament.
De ce ii invată sf. Apostol Pavel pe crestini să se supună unei traditii orale?
2.Tes 2.15
Deci, dar, fratilor, stati neclintiti si tineti datinile pe care le-ati invătat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră.
1 Cor 11.2
Fratilor, vă laud că in toate vă aduceti aminte de mine si tineti datinile cum vi le-am dat.
2.Tes 3.6
Fratilor, vă poruncim in numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriti de orice frate care umblă fără rânduială si nu după predania pe care ati primit-o de la noi.
In toate cele 3 versete grecescul “paradosis” care inseamnă traditie, predanie sau datină a fost tradus miseleste in Biblia sectantilor a lui Cornilescu cu “invatatura” in ura odioasă a neoprotestantilor fată de Traditia Bisericeasca si fata de Adevar. Se poate verifica oricand cu variantele biblice grecesti, latine si inclusiv cele protestante nepartinitoare.
Cine are dreptul să ii invete pe ceilalti ? Oricine? Ce spune Iacov?
Iacov 3.1 Nu vă faceti voi multi invătători, fratii mei, stiind că (noi, invătătorii) mai mare osândă vom lua. Pentru că toti gresim in multe chipuri; dacă nu greseste cineva in cuvânt, acela este bărbat desăvârsit, in stare să infrâneze si tot trupul.
Ce spune Pavel?
Romani 10.17 Prin urmare, credinta este din auzire, iar auzirea prin cuvântul lui Hristos.
1 Cor 12.27-29
Iar voi sunteti trupul lui Hristos si mădulare (fiecare) in parte Si pe unii i-a pus Dumnezeu, in Biserică: intâi apostoli, al doilea prooroci, al treilea invătători; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecărilor, ajutorările, cârmuirile, felurile limbilor.Oare toti sunt apostoli? Oare toti sunt prooroci? Oare toti invătători? Oare toti au putere să săvârsească minuni?
Citat:
În prealabil postat de mariann
Hai sa lasam balta partea cu istoria, ca nu e chiar asa cum iti inchipui. Eu cunosc o persoana care a inceput institutul teologic ortodox. A studiat cu luare aminte istoria bisericii, a renuntat la gandul de a se face preot ortodox si a trecut la "sectanti".
|
Invazia sectelor in România era un fenomen de astepatat dupa 1989.
Domnule Mariann, eu am acasă multe dvd-uri cu mărturii ale unor pastori adventisti care si-au petrecut zeci de ani in sânul acelei secte, care erau a cincea sau a sasea generatie de sectanti adventisti, care erau aproape de pensionare si care si-au părăsit fără ezitare "Biserica" atunci când au inceput să studieze originile adevărate ale "Bisericii adventiste de ziua a saptea", atunci când au avut acces la scrierile integrale ale Ellenei White, la "profetiile" si minciunile ei necenzurate de conducerea "Bisericii adventiste de ziua a saptea". Adevărul nu poate fi fondat pe minciună!!!
Epoca informaticii si accesul facil la informatie, au dat la nivel mondial in tările dezvoltate ale lumii lovituri care au bulversat-o si din care nu cred sincer că isi va mai reveni vreodată. De ce tot incerci să te agheti de minciunile acestei secte sortite să se stingă in intunericul care a creat-o. Biserica asta a generat in ultimii ani un separatism si un sectarism incredibil.
Mai bine să lăsăm timpul să isi supună cuvântul in privinta ei . Să ne amintim vorbele apostolului:
Fapte. 5.38 Si acum zic vouă: Feriti-vă de oamenii acestia si lăsati-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici;
Iar dacă este de la Dumnezeu, nu veti putea să-i nimiciti, ca nu cumva să vă aflati si luptători impotriva lui Dumnezeu.