Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
api ati vazut ... cu aceia suntem in comuniune , cu cei care au ramas ca si sfantul ioan maximovici pe stil vechi si nu s-au unit cu moscova ...
aha . iar va rataciti ... rocor s-a scindat acuma recent ( in ultimele luni ) , iar rocor de la inceput a fost pe stil vechi , si cand facea parte sf ioan maximovici din ea , era tot de stil vechi ... acuma vedeti ca il faceti pe fata schismatic pe sf ioan maximovici cum v-am spus si eu ? iaca acuma acuma l-ati facut schismatic , cand ati spus ca rocor cea care nu s-a alipit de moscova este schismatica , pe cand din acea rocor a facut parte si ioan maximovici , care a fost episcop la ei ... si ei sunt in comuniune cu bosvr de mai multi ani ... deci il faceti schismatic pe ioan maximovici care este sfant ... adica il faceti schismatic si pe Hristos care salasluieste cu Duhul si cu Tatal in sf ioan maximovici si in sfintii parinti care ne-au dat dreptate noua celor de pe vechi ... caci toti sfintii au spus ca ecumenismul este o erezie ...
|
domnule eu nu de calendarul mai vechi sau mai nou vorbesc ca unii nu l-au indreptat shi nu este asta nici o problema, e treaba lor, deci nu deduce dumneata ca ii fac schismatici din pricina ca ei tzin vechile randuieli dupa calendarul vechi, e treaba fiecaruia cand ishi indreapta calendarul sau daca shi-l pastreaza caci randuielile din el conteaza, lungimea nevointzelor, respectarea sarbatorilor, pomenirea sfintzilor, astea sunt importante pentru Hristos shi nu ce credetzi voi deci ateizarea calendarului e dureroasa, deci nu ii fac eu schismatici asha cum deduci dumneata ci ei s-au facut schismatici pe motivul calendarului in sens ateu ca shi cum legea naturala a astrelor ar fi mantuitoare... deci iata diferentza... shi apoi sa nu mai vorbim de calcrea canoanelor in picioare aplicand rebotezarea creshtinilor din BOR.... deci sa fim serioshi... ???:(:(