View Single Post
Vechi 13.06.2008, 17:38:31
emanuel2007
Guest

Implicit

bietul papa recunoaste dumnezeii neamurilor pagane despre care psalmistul David spunea : " toți dumnezeii neamurilor sunt draci" (Psalm 95, 5)

Hindușii, de exemplu, cred într-o sumedenie de zeități. Șintoiștii cred în sufletele înaintașilor și cinstesc zidirea în locul Ziditorului (soarele, luna, etc). Budiștii au un dumnezeu impersonal. Iudeii și musulmanii cred într-un dumnezeu monopersonal, considerînd ca blasfemie credința în Dumnezeul Treime și în dumnezeirea lui Hristos. Cum putem noi, creștinii ortodocși, sã luãm parte la rugãciuni acolo unde nu se dã nici o importanțã dumnezeului cãtre care se îndreaptã rugãciunea, considerîndu-se suficient faptul cã te rogi la un oarecare zeu? Astfel de situații unesc participanții și privitorii în mentalitatea "New Age" ce ține de duhul masonic sincretist. Iar aceastã situație nu este numai împotriva Sfintelor Canoane, ci și a Vechiului Testament.

Ar fi acceptat vreodatã profetul Ilie sau altul dintre profeți sã ia parte la așa ceva? Este cunoscut faptul cã profeții au propovãduit lupta neîncetatã împotriva oricãrui fel de sincretism religios si cei mai mulți dintre aceștia au fost alungați si uciși din acest motiv.
Ar fi primit vreodatã Sfinții Apostoli si nenumărații Sfinți Martiri si Mãrturisitori ai credinței noastre o astfel de împreună-rugăciune și comuniune cu ereticii și păgînii de dragul păcii și iubirii? Cum îndrãznim noi astãzi sã făptuim împotriva lor, a Profeților, a Apostolilor, a Martirilor și a Sfinților noștri Părinți?