13.06.2008, 19:55:19
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 30.12.2007
|
|
Citat:
În prealabil postat de dragutul_flavi
Citat:
În prealabil postat de veilur
Eu nu inteleg ceva in legatura cu vamile: am citit pe un site ortodox cum ca dupa moarte, sufletul sta 3 zile pe Pamant impreuna cu ingerul pazitor, spre a-i fi aratat tot ce a facut el bun si rau, dupa care merge la judecata particulara, dus de sfintii ingeri pana in fata Sfintei Treimi, spre a fi trimis 6 zile in Rai si 31 de zile in iad, si astfel implinidus-e cele 40 de zile, dupa care se hotaraste locul unde se va salaslui sufletul, in Rai sau in Iad.
Dar in invataturile despre vami se spune ca sufletul este oprit la fiecare vama, iar daca are pacate nespovedite ale acelei vami, el este dus direct in Iad, fara a mai ajunge in fata sfintei Treimi, fara a mai petrece cele 3 zile pe pamant, fara a mai vizita Raiul si Iadul, etc.
Asadar, care din varianta este mai aproape de adevar?
|
Stiti ceva? Ma apuc si eu sa scrio o carte cu suferintele iadului... gen 'vamile vazduhului', in care scriu ca pacatosii sunt taiati cu fierastraul, umpluti cu lava incinsa, sunt intorsi pe dos, sunt lungiti pe masa de tortura, sunt folositi ca momeala de pescuit.... Fratilor, au nu stiti ca JUDECATILE LUI DUMNEZEU SUNT NUMAI ALE SALE? Sunt niste aberatii chestiile astea. Ce, credeti ca Dumnezeu va judeca lumea dupa VamileVazduhului? Nicidecum! Va judeca dupa cum stie El mai bine!
Si inca ceva: Ce Apostol se spovedea??? Pe care ava din Pateric il vedeti vorbind de spovedanie? NICIUNUL! ASTA PENTRU CA NOI NU INTELEGEM UN LUCRU: Spovedania este ZERO fara pocainta, fara canon!
|
:D Dar, tu nu ai putea cum sa scrii o carte <<gen "vamile vazduhului">>... Adica ai putea, dar daca ai ajunge la un nivel de sfintenie, cel putin ca cei care au scris despre astfel de lucruri. Stiu, mai sunt si tampenii scrise de oameni in absoluta necunostinta de cauza, sau doar insetati de a produce teama intre oameni, dar ce spui de cap. Apocalipsa din Biblie? :dozingoff: Oricum, ai dreptate, nu pe asta trebuie sa se puna accent in devenirea omului, ca intervine dezordinea in mintea si inima celui care vrea sa se apropie de Dumnezeu.
|