View Single Post
Vechi 14.06.2008, 08:56:21
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
De ce ii invată sf. Apostol Pavel pe crestini să se supună unei traditii orale?
2.Tes 2.15
Deci, dar, fratilor, stati neclintiti si tineti datinile pe care le-ati invătat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră.
1 Cor 11.2
Fratilor, vă laud că in toate vă aduceti aminte de mine si tineti datinile cum vi le-am dat.
2.Tes 3.6
Fratilor, vă poruncim in numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriti de orice frate care umblă fără rânduială si nu după predania pe care ati primit-o de la noi.

Nu avem nimic impotriva invataturilor vorbite. Si apostolii vorbeau, nu trimiteau numai epistole. Dar, apostolul Pavel ii lauda pe cei care verificau invataturile cu Scriptura.

"Iudeii acestia aveau o inimã mai aleasã decît cei din Tesalonic. Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa."(Faptele apostolilor cap 17:11). Apostolul Pavel, cel mai mare apostol al neamurilor, este verificat cu Sfanta Scriptura.

"Dar chiar dacã noi însine sau un înger din cer ar veni sã vã propovãduiascã o Evanghelie, deosebitã de cea pe care v-am propovãduit-o noi, sã fie anatema!
Cum am mai spus, o spun si acum: dacã vã propovãduieste cineva o Evanghelie, deosebitã de aceea pe care ati primit-o, sã fie anatema!"(Galateni cap.1:8-9).

Cum stim noi care invatatura este buna si care este gresita? Avem Cuvantul lui Dumnezeu.

Nici ingerii nu trebuie crezuti fara sa fie pusi fata in fata cu Sfanta Scriptura iar noi luam de bun orice spune un lider religios.