View Single Post
Vechi 14.06.2008, 09:10:51
emanuel2007
Guest

Implicit

nu ai gresit cu nimica ...

deci : nu consider ca bor este schismatica ; nu considera ca bosvr este schismatica ...
consider ca bor este condusa de schismatici care fac sa para numai ca bor ar fi schismatica , dar in realitate nu este , odata ce si parinti cu viata sfant adin bor i-au numit pe acei ecumenisti ca ar fi niste eretici , cum si sunt ... caci daca toti din bor ar fi fost ecumenisti convinsi , atunci bor ar fi fost schismatica cu adevarat ... insa ea este numai condusa de foarte multi eretici , caci la varf , in sfantul sinod , cred ca cam 95 % din ierarhi sunt niste ignoranti ... apoi daca pana si ips bartolomeu s-a dovedit un ignorant in ceea ce priveste botezul papistas din ardeal pe care l-a lasat in pace pana in ziua de azi , botez care nu este botez si nu da sfintire , ips care totusi s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai antiecumenisti episcopi din bor , apoi asta inseamna ca bor este plina pana la refuz de astfel de episcopi ignoranti , care si fara sa vrea ( unii dintre ei , gen ips bartolomeu ) calca sfanta traditie si devin prin asta schismatici ... caci cei mai multi sunt pe de-a dreptul anticanonici si deci sunt intru cunostinta schismatici , dar altii, cum este ips bartolomeu , se dovedeste ca sunt schismatici din cauza ignorantei lor si fara sa vrea asta ... in fine , oricum este dovedit ca bor este condusa numai de eretici ecumenisti , care cu voia sau fara voie tradeaza ortodoxia ...
insa nu putem sa zicem ca toti din bor sunt ignoranti in ortodoxie , caci mai exista unii parinti cu viata sfanta care nu ii vezi facand astfel de boroboate neortodoxe ... si cred ca tocmai din cauza acelor parinti , bor mai este inca biserica ortodoxa ...
si sa ma lase pe mine in pace aceia care sunt din bosvr si care spun ca ei nu stiu daca in bor mai este har si sfinte taine si mantuire , caci eu stiu ca Dumnezeu nu a lasat bor ... pe cand eram inca in bor , eu am vazut fata duhovnicului meu stralucind ca soarele in timp ce ma binecuvanta sa merg la manastire ... deci iata ca eu am dovezi ca in bor mai este har si mantuire si sfinte taine , si nu degeaba afirm aceste lucruri ... si mai am si alte dovezi in privinta asta dar nu le mai spun ...
si chiar daca am avut un moment de indoiala in privinta bosvr , totusi m-am corectat ... deci eu nu spun ca bosvr ar fi schismatica ...
deci biserica lui Hristos iata ca acuma exista in toate aceste biserici care se numesc ortodoxe : si in bisericile oficiale , datorita acelora care stiu si afirma pe fata ca ecumenismul este o erezie , si cu atat mai mult in bisericile de stil vechi a caror ierarhi sunt toti antiecumenisti si nu calca canoanele ... deci sarcina cea mai importanta a ortodocsilor din secolul asta este de a uni toate aceste biserici intr-una singura caci din punct de vedere ecleziastic se vede ca s-a produs o sciziune intre ele ... caci daca din punct de vedere sacramental nu este nici o despartire intre ele , caci toate au har si sfinte taine , totusi la nivel de ierarhie exista sciziuni si neintelegeri grave care se datoreaza greselilor omenesti ... deci aceste greseli omenesti trebuie corectate ... pe noi nu ne prea preocupa unirea cu catolicii pentru ca ei sunt anatema si nu au har si sfinte taine si pana nu se vor lepada ereziile lor nu avem dece sa ne preocupe unirea cu ei ... este un nonsens sa dorim unire cu eretici ... insa pe noi trebuie sa ne preocupe foarte mult unirea dintre ortodocsi care se vede ca a fost destramata ...
astfel de sciziuni interne in interiorul bisericii lui Hristos s-au mai intamplat in istorie si la aparitia catolicismului , si la aparitia arianismului , si a altor erezii , cand vreme de zeci sau sute de ani ereticii si-au facut de cap in interiorul bisericii lui Hristos , si se dadeau drept ortodocsi ... nsa cand nu s-a mai putut indura raul pe care ei il faceau , s-au organizat acele sinoade orotdoxe care i-au anatemizat definitiv ... cam asta se intampla si in ziua de azi , cand ecumenistii eretici isi fac de cap in interiorul bisericii lui Hristos producand multa confuzie si neintelegeri , dar cu siguranta ca pana la urma se va organiza din nou un sinod pan-ortodox care va anatemiza erezia ecumenismului si va scoate lupii imbracati in haine de oaie ecumenisti definitiv din staulul bisericii lui Hristos ... acest sinod a si fost proorocit de altfel ... al optulea sinod ecumenic si ultimul din istoria omenirii ...
deci sa nu ne miram ca se poate sa existe astfel de sciziuni in INTERIORUL bisericii celei Una a lui Hristos , caci astfel de sciziuni au fost de fiecare data cand in istorie si-a facut aparitia o mare erezie ... mai intai s-a facut de cap in interiorul bisericii zeci sau chiar si sute de ani ( cazul catolicismului ) pana ce au fost in sfansit anatemizate si scoase definitiv din biserica ... asa va fi si in cazul nostru ... dar noi trebuie sa ramanem tari pe pozitia noastra ortodoxa si sa aparam ortodoxia prin cuvintele noastre , ca doar nu ne doare limba sau mana sa spunem sau sa scriem ceva bun ... caci asta se va considera o fapta buna la judecata de apoi ...
Reply With Quote