Citat:
În prealabil postat de TFL
adventismul a aparut in jurul anului 1900.deci poate a 3-a sau ....cel mult a 4-a generatie......dar nu in romania.
|
Domnule dacă citeai ce am scris până acum ai fi vazut că m-am referit la rădăciniule sectei. Primele ei baze au fost puse in anii 1830, in SUA, iar din 1861 (Conferinta de la Michigan), secta intitulata "Biserica Adventista de Ziua a Saptea" există oficial.
O generatie e de 30 de ani , deci e vorba de 5-6 generatii de la radacini. Pastorii la care m-am referit erau toti americani
Citat:
si totusi......dece majoritatea ortodoxa nu ii agreaza pe adventisti?doar pt ca aleg sa manince sanatos,sa se inchine intr-o zi sfintita de Dumnezeu,sa fie transparenti dpdv financiar sau din cauza ca ii indeamna pe oameni sa citeasca Sfinta Scriptura?
|
Nu, domnule , nu de asta. Ci pentru că fac o propagandă ordinară, asa cum face Marian.
Pentru că invată la obligativitatea sabatului si pentru celelate puncte de credinta ale ei care au facut din ea o erezie extreme de periculoasă:
Inexistenta Iadului ca loc de chin vesnic
Disparitia sufletului odata cu moartea trupului
Principul "Sola Scriptura"- adică interrpretarea personală a scripturii
Obligativitatea anumitor porunci ale legii lui Moise pentru Israel din Vechiul Testament.
Respingerea cultului icoanelor al sfintilor si al ierarhiei preotesti
Domnia de o mie de ani a lui Hristos pe pământ
Si Diavolul a incercat să il ispitească pe Hristos cu citate trunchiate
Citat:
si totusi......dece majoritatea ortodoxa nu ii agreaza pe adventisti?doar pt ca aleg sa manince sanatos,sa se inchine intr-o zi sfintita de Dumnezeu,sa fie transparenti dpdv financiar sau din cauza ca ii indeamna pe oameni sa citeasca Sfinta Scriptura?
|
Noi ii lăsăm in pace, după vorbele apostolului Petru:
Fapte. 5.38 Si acum zic vouã: Feriti-vã de oamenii acestia si lãsati-i, cãci dacã aceastã hotãrâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici;
Iar dacã este de la Dumnezeu, nu veti putea sã-i nimiciti, ca nu cumva sã vã aflati si luptãtori impotriva lui Dumnezeu.
Timpul va spune dacă această e de la Dumnezeu sau de la Diavol. Dar mi-e teamă că timpul si-a spus deja cuvantul.