viziunea juridica o am fata de tot ce exista pe lume nu numai religie si nu mi-a impus-o nimeni, in plus eu nu primesc nimic impus de altii pana nu accepta mintea mea ca de-aia exist, eu nu sunt umbra nimanui si nici nu vreau sa fiu.
Nu are absolut nici o legatura egoismul cu dreptatea poti fi egoist cat vrei si sa respecti regulile 100% astfel incat sa nu neindreptatesti pe nimeni. Cat timp respecti niste reguli clare care sunt pt toti nu numai pt unii si faci tot posibilul sa fii corect in totalitate si daca gresesti ca esti om nu D-zeu trebuie sa faci toate eforturile sa corectezi greseala astfel incat nimeni sa nu fie neindreptatit si acest lucru ajuta clar la salvarea propriului suflet.
Adica cat timp respect absolut tot pt salvarea mea insami e si egoism si respectare cu strictete a regulilor deci se amesteca f bine egoismul cu respectarea regulilor (dreptatea). Iar regulile trebuie sa fie dupa principiul "ce tie nu iti place altuia nu ii face" ca asa e corect nu ca mi-ar pasa de altii imi pasa numai de nime si sa nu am ceva de platit pt ca am gresit.
Lipsa tuturor patimilor nu e echivalenta cu mandria in cazul meu e echivalenta cu frica de pedepse, scarba de patimi si cu egoismul. Nu am fost mandra in viata mea ca mi-e scarba de oamenii mandri. Majoritatea suntem niste la nivelul inferior altfel eram ingeri deja, si daca ne mai si laudam devenim si mai nesuferiti. Daca porunca e sa fim sfinti toti atunci imi pare f rau ca am aparut, nu vreau sa exist,nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa exist sau nu, mi se cer lucruri clar peste toate puterile mele. Sper totusi sa nu fie D-zeu in halul asta de incorect sa ceara peste puteri! Eu stiu f bine care imi sunt limitele si daca as crede ca eu in situatia in care sunt as putea deveni vreodata sfanta chiar ca asta ar fi adevarata mandrie, dar ceea ce nu e nici pe departe cazul. In purgatoriu e posibil sa fie mai suportabil decat in unele situatii de pe Pamant in special viata nedreapta in corupta romanie. Tari mai rele ca romania nu prea sunt dar exista egale: India, Somalia, Papua si mai sunt cateva la gen. Nu ati trait vremea Ceausista sau ati uitat-o ? Eu nu.
Nu cred ca pot sa imi croiesc nici un drum propriu dar ma gandesc normal la limitele suportabile ale drepturilor omului pe care D-zeu ar trebui sa le respecte inainte sa ne ceara lucruri peste puterile noastre!
Iar diferentele astea temporare legate de conditiile viatii intregi de pe Pamant cu care te nasti si nu le poti schimba chai daca sunt temporare au un rol decisiv in soarta viitoare pt ca e destul de normal de exemplu un caine hamesit si inrait va musca tot ce va apuca pe cand unul trait in conditii cat de cat normale pate fi caine bun sa isi iubeasca stapanul. Asa si cu omul. SI dupa o viata frustranta si infecta se determina si vesnicia :iadul! (nu ma refer la sfinti care rabda orice ci la oameni cat mai obisnuiti) SI mai spui ca nu exista predestinare!
|