Subiect: pacat sau nu?
View Single Post
Vechi 14.06.2008, 23:31:21
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

blueflower, lupta contra pacatului nu se poate reduce doar la timpul dinaintea casatoriei, ci la toata viata. Astazi avem atatea exemple tragice de familii paralizate sufleteste din cauza caderii membrilor ei in una sau mai multe patimi. Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca titlu de tata nu se da pentru nastere, ci pentru jertfelniciile cresterii. Se crede ca astazi oamenii sunt mai rai ca altadata. Sa nu uitam ca primii frati s-au ucis unul pe altul. Cand prorocul Ilie socotea ca el a ramas singurul drept, i s-a spus ca mai erau inca sapte mii de barbati care nu s-au plecat lui Baal. Cred ca nu e potrivit sa se avanseze ideea ca asatzi lumea ar fi mai rea ca altadata, pentru ca o astfel de idee ar duce la nostalgie pentru trecut si la un pesimism pentru prezent. Nu deznadajdui. Mergi la spovedanie si pune inceput bun. Imi aduc aminte in legatura cu spovedania de Sfantul Ioan Iacob. Zareste intr-o zi un om care se plimba pe langa Iodan, nu cu ganduri bune. Sfantul iese din chilie si din discutii afla ca omul dorea sa se sinucida. Nimeni nu-l deslega de pacatele sale si ca atare ramanea neimpartasit. Omul considera ca nu mai are rost sa traiasca. Sfantul i-a spus: "Te impartasesc si-ti fac eu canonul". Iata ce mare duhovnic. Insa, avem nevoie si de oameni mari in lume. Asteptam cu drag semne de bucurie a vietii curate de la tine.
Reply With Quote