Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Citat:
În prealabil postat de TFL
si totusi......dece majoritatea ortodoxa nu ii agreaza pe adventisti?doar pt ca aleg sa manince sanatos,sa se inchine intr-o zi sfintita de Dumnezeu,sa fie transparenti dpdv financiar sau din cauza ca ii indeamna pe oameni sa citeasca Sfinta Scriptura?
|
Nu, domnule , nu de asta. Ci pentru că fac o propagandă ordinară, asa cum face Marian.
Pentru că invată la obligativitatea sabatului si pentru celelate puncte de credinta ale ei care au facut din ea o erezie extreme de periculoasă:
Inexistenta Iadului ca loc de chin vesnic
Disparitia sufletului odata cu moartea trupului
Principul "Sola Scriptura"- adică interrpretarea personală a scripturii
Obligativitatea anumitor porunci ale legii lui Moise pentru Israel din Vechiul Testament.
Respingerea cultului icoanelor al sfintilor si al ierarhiei preotesti
Domnia de o mie de ani a lui Hristos pe pământ
|
Domnule Ovidiu, trebuie sa recunosc ca m-ati coplesit. Nu am timpul necesar si nu e nici locul sa combat cu claritate toate neadevarurile pe care le-ati postat pe acest topic. O sa ma refer, scurt, doar la cateva.
- Tinerea sabatului (a zilei a saptea) este obligatorie doar daca asa iti spune constiinta, in urma cercetarii cu sinceritate a Cuvantului lui Dumnezeu. Nu-i judecam pe cei care sarbatoresc ziua intaia a saptamanii (macar de ar face-o cum trebuie). Si acestia pot fi mantuiti. Dumnezeu va judeca pe fiecare dupa inima si dupa cugetul sau.
- Nu a vorbit nimeni de disparitia sufletului odata cu moartea trupului. Am aratat doar ca nu exista stare constienta dupa moarte, decat daca are loc o inviere (Biblia explica clar acerst lucru).
- Principiul "Sola Scriptura" nu inseamna interpretarea personala a Scripturii ci explicarea Scripturii cu Scriptura. Este un principiu pe care l-am copiat de la Domnul Iisus Hristos, care in repetate randuri, in fata satanei sau a fariseilor, raspundea cu "ESTE SCRIS". Si cand Mantuitorul spunea "ESTE SCRIS", vorbea din Sfanta Scriptura.
- Nu respectam legile date special pentru evrei. De exemplu, nu respectam legea jertfei si a preotiei, care au fost simboluri ale lucrarii Mantuitorului. Respectam, in schimb, TOATE CELE ZECE PORUNCI, asa cum au fost ele scrise de insusi Dumnezeu, pe tablele de piatra.
- Nu credem in domnia de o mie de ani a lui Hristos pe pamant. Credem, asa cum spune Sfanta Scriptura (ex:1 Tesaloniceni cap 4:16-18) in domnia pe o perioada de o mie de ani (Apocalipsa 20:4) IN CER (martorii lui Iehova vorbesc despre domnia pe pamant). Apoi, credem in revenirea pe un pamant nou. "Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou"(Apocalipsa 21:1).