mie vedenia aceasta catre sfantul glecherie este plina de sens teologic si nu este spre mandrie ci spre smerenie ... dar daca as fi anclinat ca si tine sa resping ceea ce nu imi convine atunci ar fi trebuit sa spun si eu despre vedenia catre par ioanichi ca este spre mandrie si lipsita de sens teologic si deci de la diavolul ...
numai ca eu ma tem a huli pe duhul sfant si sunt mai prudent in a respinge vedeniile care care nu imi convin ... deci incerc sa ma deschid si acelor sensuri teologice care nu imi plac sau nu imi convin , si care ma fac sa imi reformulez conceptiile de pana atunci ... iar asta inseamna smerenie nu mandrie ...
o vedenie falsa nu se recunoaste prin faptul ca imi schimba mie , lui nea costica , conceptiile ... o vedenie falsa nu are cum sa strecoare la ortodocsi ca fiind de la Dumnezeu si sa fie acceptata de ei , ori sfantul glicherie si ortodocsii de pe vechi sunt ortodocsi si accepta aceasta vedenie ... deci ea este adevarata ... vedeniile false sunt in contradictie cu ceea ce este sfant , prin asta se recunosc vedeniile false de cele adevarate ... daca ai o vedenie falsa si iti faci semnul sfintei cruci va disparea ... ori vedenia sfantului glicherie dupa cum am vazut a convins si un greco-catolic ca este autentica si l-a adus pana la manastirea unde era sfantul glicherie unde a spus ca acesta este sfant ... deci iata ca a facut un greco-catolic sa recunoasca sfintenia unui ortodox de stil vechi cu care catolicii nu nici o treaba ... ori un " preot " greco-catolic nu avea cum sa creada intr-o vedenie care l-ar fi facut sa se inchine in fata unui astfel de ortodox - de stil vechi , care era impotriva ecumenismului ... cu siguranta ca greco-catolicul l-a cunoscut pe sfantul glicherie in temnita si stia de ce suferea el , si stia ca era impotriva dialogului cu catolicii , si totusi , iata dupa ce a vazut si el ce vedenie a avut sfantul glicherie a ajuns sa se duca si la manastirea unde slujea acesta si sa spune celor de acolo ca au un sfant printre ei ... un sfant , care ce? care era impotriva ecumenismului , deci unul cam greu de acceptat sau de bagat in seamna de un greco-catolic ... deci eu consider ca este o vedenie autentica la fel ca si cea arata par ioanichie moroi ... aceste doua vedenii de altfel conglasuiesc impreuna si descopera acelasi adevar , si acesta este inca un motiv in plus sa le acceptam pe amandoua ...
apoi mai exista si alte vedenii care spun acelasi lucru ... vedenii autentice ...
|