View Single Post
Vechi 16.06.2008, 09:27:03
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
eu nu imi pun problema daca altii ma controverseaza pe mine , caci eu nu exist ... insa imi pun problema ca in bor se afla la conducere un sinod schismatic care nu mai respecta sfintele canoane si duce turma la ratacire ...
n-ai decat sa crezi ce vrei, dar botezul prin trei afundari asha cum scrie la carte este Botezul Adevarat, intr-adevar asha cum afirmi dumneata,

iar cel neconform este cel prin stropire dar facut de latini, deci eretici shi aflatzi in schisma...

iar despre botezul facut in covata sau lighean spune ca nu este conform cu sfintele canoane shi ar trebui sa se faca prin afundari complete, deci sf respectiv incearca o indreptare a ritualului shi a procedurii intru pastrarea predaniilor dar botezul acela facut de ortodocsi care nu este chiar perfect deci completa afundare, se specifica, eu asha deduc, ca ar fi valid caci nu se spune ca trebuie refacut asha cum mintzi dumneata aparandui pe schismaticii domniei tale, iar cei din manastire rafaceau botezul ereticilor considerandu-l invalid, caci botezul este shi Duh Sfant nu numai afundari complete

deci nu trebuie refacut nici un botez neexact facut de creshtini-ortodocsi asha cum ne sfatuieshti dumneata care cred ca eshti pierdut in continuare in spatziu intrucat itzi permitzi sa faci afirmatzii rautaciuase shi foarte urate, purtat de canoniada cu care scotzi paiele din ochii altora,

pidalionul shi sfantul respectiv ne cheama la indreptare shi mentzinerea predaniilor deci ne pazeshte de erezie shi ne povatzuieshte pe cand dumneata shi probabil BOSV, nu shtiu despre ei nimic, deci nu afirm despre ei ci zic doar cine shtie? treaba lor...
afirmatzi refacerea botezului shi rebotezatzi orice, adica shi pe cei ce nu trebuiesc rebotezatzi caci nu sunt permise doua botezuri valide, deci suntetzi shi in nerespectarea canoanelor incercand sa le respectatzi spre moarte shi nu spre viatza shi mantuire asha ca shi literele canoanelor folositzi litera spre litera care ucide shi nu spre litera, punctul shi virgula care este Hristos shi care da Viatza...

deci degeaba ma contrazici cu voiREA ce pare indreptatzita ca nu pricepi sensul, fiindca eshti orbit de ingrijorare shi nelinishte shi atunci exagerezi in nepasare shi invederarea catre altzii a canoanelor shi calendarului shi randuielilor procedand exact ca fariseii care purtau nu o canoniada ci o legaliada asha cum latinii faceau cruciada sau musulmanii razboaiele lor de supunere....

astfel ca tzi-am spus ai pierdut "Duhul Tau cel Bun care ma va povatzui la Pamantul Dreptatzii" shi te-ai apropiat de minciuna caci nu cautzi Adevarul lui Hristos ci eshti imbatat de alt adevar shi alta dreptate caci nu cunoshti nici ce este dreptate shi nici adevarul...

domnule nici ieu nu-s mai breaz ca domnia ta, shi de aceea shi sufar cumplit dar nadajduim in Hristos sa ne ajute sa scapam de coshmar shi sa primim Adevarul care ne va elibera de minciuna shi scoate din patimi ducandu-ne in tzarcul din muntele lui Dumnezeu. :)

Deci sfaturile cu sa-shi intrebe copiii parintzii shi sa-shi refaca botezurile sunt din putzul gandirii unor schismatici ce nu respecta canoanele ce spun cand shi cum shi in ce conditzii se refac botezurile caci interpretarile tale Rafael sunt fanteziste shi exagerate negand tot ce este neexact ca trebuind a fi refacut... lucru care este aberant.... fiindca nu noi socotim exactitatea ci Hristos, noi ne straduim sa mentzinem predaniile shi sa ne indreptam, sa iertam shi nu sa scoatem paiele perfectziunii de la fratzii noshtrii pe baza interpretarile noastre absurde din cuvintele sfinte ale Parintzilor care sunt altceva decat cum tzi se pare tzie ca ar trebui folosite...

deci ma iarta dar dumneata deshi ai putea sa pricepi ce citeshti ca eshti capabil, preferi sa pricepi asha cum ai vrea dumneata... lucru care fatalmente vad ca te duce la canoniada paielor din ochii altora culminand cu hule shi afirmatzii grave shi sfaturi fanteziste date credincioshilor botezatzi in ortodoxie...

sa incercam totushi sa nu fim manipulatzi de gLumeail mare arhicon din vazduh...

???:(:(

Reply With Quote