[mariann=quote] Nu va faceti griji in privinta viitorului bisericii adventiste. Cat timp sta bine ancorată de Cuvantul lui Dumnezeu, nu poate decat sa crească.[/quote]
Te contrazici pe tine insuti. Dumneata, ai recunoscut că Biserica din care faci parte a fost fondată de o femeie, adică de Hellen White in secolul XIX-lea, după ce primele baze ale adventismului au fost puse de doi profeti mincinosi.
Asta deja contrazice invătătura dumnezeiestii Scripturi:
"Daca proorocul vorbeste in numele Domnului, dar Cuvantul acela nu se va implini si nu se va adeveri, atunci nu graieste Domnul Cuvantul acela, ci-l graieste proorocul din indrazneala lui; nu te teme de el"(Deut18.23) "Să nu dati crezare oricărui duh; ci să cercetati duhurile....căci in lume au iesit multi prooroci mincinosi" (1 Ioan 4:1) "Feriti-vă de proorocii mincinosi" (Mat. 7:15). "Se vor ridica Hristosi si prooroci mincinosi" (Mat. 24:24).
2 Petru 2.1" intre voi vor fi invatatori mincinosi, care vor strecura erezii pierzătoare si, tăgăduind chiar pe Stapanul Care i-a rascumparat, isi vor aduce lor grabnica pieire"
Citat:
În prealabil postat de mariann
Nu a vorbit nimeni de disparitia sufletului odata cu moartea trupului. Am aratat doar ca nu exista stare constienta dupa moarte, decat daca are loc o inviere
|
Eu am arătat clar că atat sufletul păcătosului cât si al dreptului are o stare consteienta după moarte, asa cum sustine dumnezeiasca Scriptura, iar Invierea inseamnă unirea din nou a sufletului cu un trup duhovnicesc. Invierea inseamnă viată spirituală in Cuvântul lui Dumnezeu, nu inseamnă recrearea unui suflet care până in momentul Judecătii există inconstient cum sustin ereticii adventisti. Dacă vrei reluăm discutia.
Citat:
Tinerea sabatului (a zilei a saptea) este obligatorie doar daca asa iti spune constiinta, in urma cercetarii cu sinceritate a Cuvantului lui Dumnezeu. Nu-i judecam pe cei care sarbatoresc ziua intaia a saptamanii (macar de ar face-o cum trebuie). Si acestia pot fi mantuiti. Dumnezeu va judeca pe fiecare dupa inima si dupa cugetul sau
|
Atunci de ce te-ai luat de crestini la
http://www.crestinortodox.ro/forumactive/index.php?&act=pl&t=1326&p=10
spunând
Citat:
Care este ziua Domnului? Spune undeva Sfanta Scriptura ca Domnul Iisus Hristos este domn al zilei intaia a saptamanii (duminica)?
|
sau
http://www.crestinortodox.ro/forumactive/index.php?&act=pl&t=1326&p=8
Citat:
Eu pot sa afirm, fara teama, ca ziua intaia a saptamanii (duminica) nu este o zi sfanta. Nu exista nici un verset in Sfanta Scriptura, in care sa se spuna ca Dumnezeu a sfintit sau binecuvantat aceasta zi.
|
Si atunci Duminica ce e? E de la Satana? Nu tot D-zeu a creat si ziua aceasta? Nu si-a binecuvantat Dumnezeu intreaga creatie!
Hristos a fost D-zeu! A fost Cuvântul Intrupat. Acelasi Dumnezeu care i-a dat tablele legii lui Moise si care a creat lumea. A cinstit El, Hristos ziua simbetei mai mult decât celelalte zile ale săptămânii? Nu. Dacă vrei reluăm argumentele sâmbetistilor legate de sâmbăta, inclusiv versetele pe care le-ai citat tu. Dar mai intâi va trebui să argumentezi dumneata anumite lucruri, să răspunzi logic si biblic, nu asa cum ai facut-o până acum.
Citat:
Tinerea sabatului (a zilei a saptea) este obligatorie doar daca asa iti spune constiinta, in urma cercetarii cu sinceritate a Cuvantului lui Dumnezeu. Nu-i judecam pe cei care sarbatoresc ziua intaia a saptamanii (macar de ar face-o cum trebuie). Si acestia pot fi mantuiti. Dumnezeu va judeca pe fiecare dupa inima si dupa cugetul sau.
|
Domnule, eu am spus că tinerea sabatului e obligatorie la sectantii sâmbetistii atata timp cat se numesc si vor sa se numeasca "adventistii de ziua a saptea". Iar cu problema mantuirii, e evident că multi eretici moderni, in special neoprotestantii recunosc teoretic că mântuirea poate fi valabilă si pentru cei care nu apartin sectei lor, pentru că logic, nu pot explica cum a functionat mântuirea inainte de aparitia sectei lor ca ciuperca după ploaie.
Citat:
Nu va faceti griji in privinta viitorului bisericii adventiste. Cat timp sta bine ancorată de Cuvantul lui Dumnezeu, nu poate decat sa crească.
|
Eu nu imi fac griji, după vorbele apostolului Petru:
Fapte. 5.38 "Si acum zic vouã: Feriti-vã de oamenii acestia si lãsati-i, cãci dacã aceastã hotãrâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici;
Iar dacã este de la Dumnezeu, nu veti putea sã-i nimiciti, ca nu cumva sã vã aflati si luptãtori impotriva lui Dumnezeu".
Noi nu ne facem griji, ci dumneavoastră vă faceti griji pentru mântuirea si pentru Biserica noastră intrând pe forumul acesta ortodox.
Citat:
Dumneata chiar crezi ce spui?
Daca doriti, urmariti aceasta "ciudatenie". Este in legatura cu baptistii (si in ei ati aruncat cu noroi pe acest topic).
|
Domnule Marian duceti-vă pe un forum al sectantilor baptisti sau celorlaltri neoprotestanti. Si ei, ca si dumneavoastră sustin principiul Sola Scriptura si spun ca se iau numai dupa Cuvanul lui Dumnezeu. Toti ereticii spun ca se iau numai si numai dupa Cuvantul lui D-zeu. De ce nu incercati un forum de-al lor ? Vrei să ne lămuresti "biblic" pe noi ortodocsii?
Incercati sa ii "lămuriti biblic" pe baptisti cu Mileniul, tinerea Sabatului, mincărurile necurate, inexistenta chinurilor vesnice si inexistenta constienta a sufletului dupa moarte si toate celelete elemente care sunt specifice sectei adventiste. Să vedem ce o să vă răspundă ! Să vedem cât timp o să vă tină pe forum!
Citat:
Sunt foarte curios sa vad acele dvd-uri de care vorbiti. Daca doriti, va dau adresa mea de e-mail si poate stabilim un mod să le primesc si eu.
|
dvd-urile care le am nu ti le pot da deocamdata pentru că fac parte din studiile mele de sectologie modernă (la fel cum sunt si postările tale privind mentalitătile actuale ale sectei). Sunt materiale preluate de la televiziuni americane. Partial poti vizioina aceste mărturii si pe youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=8zwygXK1bBc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=aCMGUTyuJCY
Citat:
Nu ma agăt de nici un fel de minciuna. Daca "secta" mea se indeparteaza de Scriptura, o parasesc fara nici un regret. Eu am facut un legamant, prin botez, cu Dumnezeu nu cu "secta".
Nu va faceti griji in privinta viitorului bisericii adventiste. Cat timp sta bine ancorată de Cuvantul lui Dumnezeu, nu poate decat sa crească.
|
"Biserica Adventistă de Ziua a Saptea" a generat un sectarism incredibil. La nivel mondial sunt sute de secte ce se revendică din ea. Printre acestea se află la loc de cinste in criminalistica modernă si gruparea asasinilor si a sinucigasilor din Waco, Texas condusă de David Koresh. Iată ce "bine stă ancorată de Cuvantul lui D-zeu".
Matei 7. 15-17 Feriti-vă de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. După roadele lor ii veti cunoaste. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? Asa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.