View Single Post
Vechi 17.06.2008, 12:56:09
emanuel2007
Guest

Implicit

de asemenea si luly a gresit cand a sfirmat ca in vremea apostolilor nu s-a facut botezul NUMAI prin afundare ... daca citeai cu atentie in textul care l-am citat din pidalion ai fi vazut ca si sfantul dionisie areopagitul spunea ca botezul fara afundare este fara sfintire si nevalid , iar sf dionisie se stie ca a trait deodata cu apostolii ... ceea ce arata ca si atunci sf botez se facea numai prin afundare ... apoi daca s-ar fi facut prin stropire nu ar mai fi indraznit nimeni mai tarziu sa spuna ca botezul fara afundare nu are sfintire , caci astfel ar fi dat anatema pe sf apostoli , ceea ce este de neconceput ...

apoi si eu am dat acel text din pravila bisericeasca care spunea ca numai in situatii cu totul exceptionale se poate face botezul si in nisip , sau fara nimic chiar ... dar asta numai cand nu exista conditii deloc si este absolut imposibil de a face altfel ... iar in mod abisnuit , cum spunea si in acel text din pravila bisericeasca , trebuie respectat intocmai ritualul sf botez asa cum este el cerut de sfintii parinti ... altfel nu da sfintire ...
Reply With Quote