pentr uoamenii inselati ca tine vsovi si care isi bat joc pe fata de sfintii parinti normal ca ilie nu stiu cum este smerit si mai stiu eu ce virtute ai vazut tu la el ... odata ce a indraznit el sa se puna el impotriva sfintilor nu e nimica de capul lui ... un inselat si alti inselati care se iau dupa dansul ... iata ca aflam lucruri noi despre ce se intampla in bor ... bai frate cu indrazneala voastra voi nu mai aveti mult sideveniti la fel cu catolicii : eretic de-a binelea ... ca v-am luat eu apararea pana acuma poate , dar daca veniti la mine cu erezii de asta cu par nu stiu cum ilie nu stiu cum ca se pune el cu sfintii parinti , apoi eu imi schimb radical parerea despre voi ... bai frate e grea treaba cu bor-ul ... ca era greseala de interpretare cu calendarul si ca mai era condusa de ierarhi eretici , hai mai treaca mearga , dar sa via ei acuma si sa imi spuna ca ei se pun cu sfintii parinti si schimba ei de capul lor botezul si hulesc pe sfintii parinti ca botezul papistas da sfintire , apoi eu ma dezic de unii ca acestia ... nu mai zic de par ilie cleopa si de dumitru staniloaie ... eu credeam ca aceia au fost niste oameni luminati , dar chiar ca cu ceea ce mi-ati zis acuma nu mai sunt nimica in fata mea ... niste inselati de doi lei ...
|