View Single Post
Vechi 17.06.2008, 21:38:03
emanuel2007
Guest

Implicit

iarasi am auzit ceva rau de slatioara ...

:D ??? :rolleyes:

am auzit din sursa sigura ca galaction cordun a fost homo si cica de asta a fost el caterisit de catre sinodul bor si nu din alte motive ... ori daca asta este adevarat atunci el a fost caterisit din motive canonice , deci nu mai avea voie sa slujeasca ... deci cand a trecut la bosvr era caterisit si deci nu mai putea sa mai transmita harul preotiei mai departe ... deci daca toate hirotoniile facute de el au fost invalide atunci toti ierarhii bosvr facuti de el nu au fost ierarhi ci numai mireni fara har ... de unde rezulta ca preotii hirotoniti in bosvr nu au preotie valida caci cei care i-au " hirotonit " pe ei nu erau episcopi ci numai mireni ... deci bosvr este numai o simpla asociatie religioasa fara cler valid si sfinte taine si fara mantuire ... caci este cazuta in neascultare de sinodul bor asa cum spus si par ilie cleopa ... deci pana la urma au dreptate athosul ca nu slujesc cu ei si cei din bor ca ii considera schismatici si fara har si mantuire ...

am mai aflat ca cei din bosvr pana la intrarea lui galaction cordun in biserica lor , ei rebotezau pe cei care veneau la ei din bor , indiferent ca erau botezati in bor prin stropire sau prin afundare ... ceea ce este erezie ... caci daca botezul prin stropire este erezie cum am mai zis , apoi si a reface botezul care a fost valid , prin afundare , este tot erezie ... este adevarat ca ei s-au corectat cand a intrat galaction cordun in biserica lor si nu mai facut rebotezare in cazul cand botezul din bor era valid , dar totusi , pentru motivul ca galaction nu avea har lucrator fiind caterisit ei nu mai au preoti si sf taine si mantuire in ziua de azi ... si cica chiar si sf ioan maximovici venea uneori prin romania si se intalnea cu cei din bosvr dar niciodata nu a acceptat sa intre in comuniune cu ei caci stia ca sunt eretici , caci rebotezau si in cazul botezului valid prin afundare ...

deci iata ca bosvr sta mai rau pana la urma decat bor : caci daca bor are o ierarhie super si supra si extra si foarte eretica , gresind prin foarte multe incalcari de canoane si avand asupra ei multe anateme , totusi mai are si in ziua de azi har si mantuire si cler valid si sfinte taine ; dar bosvr , cum am spus mai sus , nu mai are cler valid nici sf taine si nici mantuire , fiind in neascultare de sinodul bor si pentru ca cred intr-o ierarhie invalida si in taine care nu sunt sf taine , ceea ce este erezie ...
Reply With Quote