Citat:
În prealabil postat de TFL
am citit putin hotaririle sinoadelor ecumenice si la cel de-al 3-lea sinod din 431 de la Efes am gasit urmatoarele ( http://www.credo.ro/sinodul-al-treilea-ecumenic-efes.php):
"Sfântul Sinod a hotărât că nimănui nu îi este îngăduit să propovăduiască, să scrie sau să alcătuiască o altă mărturisire de credință decât cea statornicită de Sfinții Părinti adunați la Niceea împreună cu Duhul Sfânt."
intrebarea mea e urmatoarea : mai exista sfinti Parinti dupa anul 431?
|
TFL, eu zic sa citesti un pic mai mult si nu doar putin, ca sa te lamuresti si singur si sa nu mai fie deschise topiduri de dragul argumentelor si contraargumentelor, cand nu avem de facut decat sa ne lamurim in ce priveste Ortodoxia=dreapta credinta, si nu pe un forum poti face asta - aici poti doar citi niste informatii, dar tot mai sigur citesti un catehism adica invatatura de credinta.. - ci tu cu tine, acasa, dupa ce spui eventual si o rugaciune, ca sa nu te trezesti ca ai idei care combat invataturile Sf Parinti! Marturisirea de credinta nu a fost schimbata o iota in Ortodoxie, pentru ca este vorba despre Adevarul Scripturic, de care Domnul Insusi ne-a asigurat: "Cuvintele Mele nu vor trece", adica vor ramane in veac, iar Ortodoxia este pastratoarea Cuvintelor Mantuitorului... Poate tu te referi de fapt la invataturile Sf Parinti, care tot nu au cum sa fie decat marturisitoare de Credinta. Este o aberatie intrebarea ta...