da , mitropolia de milano nu este stilista ca cei de la slatioara ... ei nu s-au despartit de bis oficiale pentru calendar ...insa nu sunt chiar in comuniune cu bisericile oficiale din cauza ecumenismului acestora , ecumenism care de multi a fost numit erezie , si este asa ...slujirile cu ereticii ce sunt daca nu erezie ? caci exista in mod sigur canoane care dau anatema pe cei care slujesc cu ereticii ... am observat si eu ca ps avondios nu prea s-a bagat in discutiile noastre despre bor si bosvr , si eu vreau sa ii respect dorinta si sa nu il implic intr-o discutie la care nu prea a vrut sa ia parte ... de aceea si trebuie sa spun ca nu el mi-a spus despre acel staret care a fost in bor pana mai ieri , dar care s-a alipit acum cateva zile la biserica din care ace parte parintele hristofor care posteaza pe forumul " duhovnicesc " ... trebuie sa spun mai multe despre aceasta biserica ... este de stil vechi , este in comuniune cu biserica rusa din catacombe , nu este in comuniune cu actualul rocor , respecta mult fostul rocor care a fost pe vremea sf ioan maximovici , este in comuniune cu manastirile de stil vechi din athos cum este esfigmenu , nu este in comuniune cu bosvr si cu biserica lui kyprian din grecia care a fost caterisit de toti ... acuma mai nou , aceasta biserica , cu ocazia vizitei ps avondios in romania , a discutat cu ps avondios problema unirii acestei biserici cu biserica din care face parte ps avondios , adica cu mitr de milano ... au ajuns la concluzia ca unirea acestor biserici este posibila si se va face poate in vara asta ... ei , tocmai in aceasta biserica a intrat fostul staret din bor care acuma are 82 de ani si care a fost ucenic de-al lui galaction , si a marturisit ca galaction a fost caterisit pe motive canonice , adica din cauza ca era homosexual ... insa nu ps avondios mi-a spus mie asta ci altcineva ; de altfel cu ps avondios nici nu mai este in romania ci a plecat inapoi in milano , iar eu cu ps avondios nu am vorbit prea mult ... insa consider , ca asa cum a spus si razvan , ca odata ce acel parinte staret a spus in cunostinta de cauza ce a fost galaction , si odata ce si sfantul munte refuza slujirea cu slatioara , si odata ce si sf ioan maximovici a refuzat asta toata viata lui ( cum am spus sf ioan a fost de mai multe ori in romania si s-a intalnit cu cei din bosvr , dar nu accepta comuniunea cu ei ) , inseamna ca esta asa cum a spus staretul respectiv ... caci sunt prea multi aceia care spun asa ... sf ioan maximovici a slujit si cu cei din bor , cand a fost nevoit , caci avea nevoie de un episcop sa sfinteasca alt episcop in rocor , caci el era singurul episcop , si ca sa nu sfinteasca de unul singur alt episcop a apelat la un episcop din bor , care l-a si ajutat ... dar totusi cu slatioara nu a slujit niciodata si a refuzat comuniunea cu bosvr ...
pai vsovi , cal gregorian nu tine cont decat de soare , iar cel iulian tine cont si de soare si de luna si de stele ... asta unul din motivele pentru care cal iulian este cel corect ... al doilea motiv este pentru prin el nu se incalca tipicul , pe cand cal gregorian calca tipicul bisericesc si sarbatorile ... dar cel mai important motiv este : din cauza ca cal gregorian fixeaza pastele inainte de cel iudaic ceea ce este schisma de-a dreptul caci este sub anatema sinodului de la niceea ... insa deocamdata numai in finlanda se serbeaza pastele pe cal gregorian ...
|