View Single Post
Vechi 19.06.2008, 12:43:28
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Tineretul zilelor noastre...batranii spun ca nu mai au respect,ca nu mai au intensitate in simtire,batranii spun ca sunt prea destrabalati si iresponsabili.Poate ca este si asa,dar poate ca au devenit astfel influientati de evolutia societatii si a intregii lumi.Poate ca era inevitabila aceasta schimbare,si deci,ei devin victimele globalizarii si-a tehnologiei avansate.Eu nu cred ca toate aceste schimbari sunt intamplatoare,ele sunt permanent determinate de multi factori inconjuratori,astfel ca fiecare dintre noi suntem parte integranta din acesti factori,inclusiv batranii.Traim alte vremuri,vremuri care poate nu ni le-am ales,pana la urma nu suntem puri in situatia sa alegem ci doar sa admitem ceea ce ni se ofera.Ca moralitatea s-a diminuat,este normal sa suporte si aceasta modificari atata timp cat societatea in sine si-a diminuat moralitatea.Si cum sa mai tinem strans de dinti de etica,cand conducatorii nostri ne propovaduieste coruptia si bataia de joc,perpetua subjugare psihologica imbalsamata cu atata denigrare umana.
Tineretul zilelor noastre reprezinta odraslele generatiei anterioare,generatiei care critica statutul tineretului zilelor noastre.Totul se leaga...absolut totul.
Este prea complicat sa ne gandim cine este de vina si mult mai convenabil sa aratam cu degetul.
Eu nu vad intelepciune in batrani,si nici destrabalare in tineri,eu vad o goana disperata dupa supravietuire,fiindca,in zilele noastre supravietuirea nu se mai limiteaza la aspectul material al necesitatilor,ci si cel psihic,devenit atat de subred si de nesigur pe el,atat de controversat si de distructiv,in acelasi timp.Astfel,trebuie sa avem grija de noi,de noi ca si oameni convietuind impreuna,sa nu ne pierdem discernamantul si capacitatea de-a aprecia viata cu intelesul ei atat de maret.
Eu nu ma ingrozesc de un om care devine materialist,ci de acela care nu-l mai incanta nimic din jur,nici lucruri si nici fapte,devenind astfel cel mai de temut.Intr-un fel,s-a schimbat insasi filozofia existentei,astfel ca uneori mi se par infime atatea maxime si aforisme care odinioara reprezentau veridicitatea relatiilor cu noi insine si cu cei din jur.Acum parca este altfel,acum parca am inlocuit cugetarile cu dezinteresul unanim.
Reply With Quote