Intr-adevar, Judecata e infricosatoare pentru cei ce nu sunt pregatiti.........si moartea de altfel.....o, ma intristez cand vad cat de putin iubim pe Dumnezeu(eu mai ales, sunt zero barat pe langa voi).....gresesc atat de mult pentru ca nu Il iubesc pe Dumnezeu cum se cuvine...Sf Teofan Zavoratul zicea ca ne putem autoevalua iubirea noastra fata de Dumnezeu prin rugaciune; adica, cum facem rugaciunea, cat timp ne rugam(cat timp vrem sa vorbim cu Dumnezeu).........eu inca ma simt nepregatita......
Acum imi vine in minte un cuvant de-al Par Cleopa, ca daca am avea in dreapta frica de Dumnezeu si in stanga frica de moarte, nu vom mai face atat de multe pacate si nu ne va putea prinde moartea nepregatiti.(ca in ceea ce ne va gasi, in aceea vom fi judecati)
Deci, privegheati si va rugati ca nu se stie nici ziua, nici ceasul.......zicea Par Arsenie Papacioc, ca daca noi vrem sa stam linistiti, sa zicem, lasa, ca pana la batranete mai este, ne inselam......caci, de ex, poti iesi afara si sa iti cada o bucata de tigla in cap, sau poti sa ai un accident, etc........Moartea nu vine sa ii faci o cafea, ea vine sa te ia!!:|
|