View Single Post
Vechi 20.06.2008, 14:57:37
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

cantitatea de C14 este aproximativ constanta sau variaza/are fluctuatzii foarte mici dar intr-o zi se produce putzin prin radiatzie cosmica deci nu apare toata azi cantitatea de C14 ca sa se injumatatzeasca peste 5 mii shi ceva de ani.

deci azi apare 0,000001% din cantitatea din atmosfera, atmosfera in care avem C14 shi de la creatzia pamantului, de acum 7500 de ani...

deci o planta absoarbe din C14 produs de 7500 de ani shi in fiecare zi pana in ziua de azi, produs in ceasul de fatza... asta gasim intr-o planta ce ar muri azi shi i-am lua mostra...

daca am pune-o la pastrare shi i-am masura cantitatea peste 100 de ani, vei observa ca nu mai are aceiashi cantitate de C14 deshi trebuia sa fie aproximativ exact aceiashi cantitate din moment ce injumatatzirea trebuia sa fie abea peste 5 mii. De ce a scazut drastic cantitatea? pentru ca foarte mult C14 s-a injumatatzit intre timp, ala caruia i-a trecut timpul shi a radiat mai repede ca a fost produs cu mult mai inainte...

shi daca a radiat inseamna ca deja nu mai este C14, deci ramane un reziduu care va urma sa se injumatatzeasca, ala care s-a produs in zilele vietzii plantei shi a ajuns pana la ea, deci acel reziduu inca n-a apucat sa se injumatatzesca, adica sa radieze, deci doar acei atomi foarte tineri...

deci trebuie aplicata o integrala, calculata cat reprezinta din totalul de C14 fixat cel produs in fiecare zi shi tzinut seama ca tot asha este avalansha de scadere, in acelashi ritm, shi cat este aceasta cantitate fatza de cantitatea totala de C14 din atmosfera...
Reply With Quote