View Single Post
Vechi 20.06.2008, 19:28:41
nastac_miruna's Avatar
nastac_miruna nastac_miruna is offline
Member

Data înregistrării: 15.11.2007
Locație: BUCURESTI
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt de o luna in Statele Unite la fiica mea care locuieste aici de ceva ani!
M-am speriat sa vad cate biserici sunt in aceasta zona, nici una ortodoxa, dar fiecare de diferite religii, secte sau cum sa le numesc!
Am aflat ca sunt foarte pestriti ca religie, baptisti cred ca sunt cei mai multi, protestanti, neoprotestanti, martorii lui iehova, penticostali si ce or mai fi!!
Eu sunt o crestina ortodoxa practicanta (nu stiu cat de corect este sa spun asa!?) in sensul ca merg la biserica in fiecare duminica la Sf Liturghie, dar si in timpul saptamanii pentru ca acolo imi gasesc linistea!
Dar de fapt ce vreau eu sa spun? Ca fiica mea, nascuta in religia noastra ortodoxa, imi pune multe intrebari legate de acest subiect, de multe ori neavand nici un raspuns!
Oamenii aici sunt foarte pasnici, traiesc frumos, au case curate si frumos aranjate cu mult bun gust, sunt draguti, zambitori si amabili cu toata lumea, nu beau, sunt buni familisti, nu am ce sa le reprosez!! merg duminica la bisericile lor frumos imbracati sunt oameni dicreti si nu deranjeaza pe nimeni!! Iar fiica mea se intreaba daca nu asa ceva vrea Bunul Dumnezeu de la noi? Sa muncim, sa ne crestem copiii cu multa dragoste, Sa fim buni, sa ne ajutam aproapele, sa ne iubim aproapele! Si asta vede ea aici! Iar la noi in Romania, este legea junglei, fiecare este pentru el, se imbata si cad pe strada, fura si vorbesc urat!! Asta vede ea! Si intrebare ei este: dar oare trebuie sa facem atata teorie legata de Dumnezeu, sau trebuie sa-i respectam legile lui cu adevarat, practic, nu numai citite din carti? Si apoi mai este o intrebare, ce vina au copiii care s-au nascut cu aceasta religie si asa cred ca trebuie sa fie?