View Single Post
Vechi 07.11.2006, 20:48:35
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de irina77
Iosif, ecumenismul nu are drept scop unirea bisericilor? Ma indoiesc. Serafim Rose in "Ortodoxia si Religia viitorului" se exprima foarte clar si ferm asupra amalgamului pe care vor sa-l construiasca si care are drept singur scop distrugerea crestinismului. Acuma eu am o problema (stiti cum e, fiecare cu "subiectul" lui... ;) ) Am mai postat de doua ori ideea si nu mi-a raspuns nimeni, si cum am parerea ca nu intamplator nu s-a raspuns, perseverez.
Sa iubesti un om inseamna sa fii de acord cu toate parerile lui? Sa-ti pui la discutie credinta in fata lui? Sa-i pui sufletul pe masa si sa-l lasi sa batjocoreasca / rastalmaceasca tot ce ai mai sfant?

"Ratiunii inca ii scapa foarte multe", ceea ce omul nu cunoaste nu are nici o relatie cu religia si zeii"

Asta nu ai cum afirma de vreme ce nu cunosti daca are sau nu are legatura cu zeii.

Existenta noastra nu se rezuma la matematica si la fizica pentru ca nu totul se incadreaza in legile acestor domenii. Nu vei putea niciodata explica sufletul uman prin exclusiv prin fizica si matematica.

Simbolurile sunt esentiale pentru intelegerea lucrurilor transcendentale. Crestinismul este mai mult decat filozofia binelui...
Iubirea te obliga la adevar. Iubirea lui Dumnezeu invinge dreptatea Lui, spun Sfintii, insa niciunde nu gasim ca iubirea este un motiv pentru a ingadui orice, iubirea nu poate deveni scuza pentru renuntarea la adevar. Sa iubesti un om inseamna sa il respecti in primul rand, sa iti pese el, sa nu fii indiferenta. Nu inseamna sa fii de acord cu toate parerile lui, dar i le poti respecta. Nu inseamna sa iti pui sufletul in batjocura, dar nici sa nu raspunzi cu ura.

Reply With Quote