Citat:
În prealabil postat de maria55
Si cu constructia de biserici ,tot asa .... tactica pura . Se construieste pe afara ca sa ae darame innauntru . Doar se simte de la o posta ce sa mai vorbim .
Si vorbeam de o "anumita" datorie , nu ca toti sintem datori . Chiar nu stiu ce va iesi pana la urma .
|
Daca se simte chiar asa departe, imi pare rau ca nu am acest simt. Eu cred ca in aceasta problema ar trebui sa se pronunte cei care au experienta aceasta, nu cei care privesc lucrurile de pe margine. Mi s-ar parea mai corect sa primim marturia celor care traiesc aceste experiente, pentru ca altfel riscam sa propovaduim minciuni!
Ce va iesi pana la urma? Eu cred ca este esential ca oamenii sa invete sa se respecte, chiar daca au credinte diferite. Ne identificam ca si crestin-ortodocsi nu prin polemici arhicunoscute, ci prin dragoste si adevar. Asta inseamna foarte clar nu renuntarea la credinta ortodoxa, ci sa invatam sa ii respectam pe ceilalti si sa evitam ororile care s-au intamplat datorita fundamentalismului religios.
Daca simtim ura pentru cei din alte confesiuni, desi propovaduim dreapta credinta, traim in afara ei. Ura ne desfigureaza identitatea crestina si in aceasta tot lucrarea diavolului este.