View Single Post
Vechi 21.06.2008, 18:06:33
MARDARIE MARDARIE is offline
Banned

Data înregistrării: 04.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de denissa
Citat:
În prealabil postat de alin.laurentiu
cati dintre oameni mai respecta cele 10 porunci??? Iarasi generalizati si nu cred ca e corect... Cred ca biserica ar trebui sa aiba un cuvant mai amplu in cazul asta. Tot ce se aude acum de la BOR sunt scandaluri, ba cu terenul Catedralei Mantuirii Neamului, care sincer nu ii vad rostul, ba cu arhierul de la Timisoara, bah cu preoti gay, altceva nimic, sau poate gresesc, dar poate daca ar vrea sigur ar gasi o cale sa atraga tinerii spre Dumnezeu...
Alin.Laurentiu, nu cred ca "scandalurile" cum le numesti tu, din BOR indeparteaza tinerii de Biserica. In lumea de azi cand anormalul este promovat ca si normal, si cand tinerii se lovesc de tot felul de "curente gen new age, emo etc." este adevarat ca se ajunge la o indiferenta legata de Biserica si de valorile adevarat morale regasite in sanul ei. Dar eu cred ca nu un tanar nu trebuie sa caute un model printre preoti, cler s.a.m.d. Modelul nostru suprem e Hristos.
In Cipru in satul Trahiades zece ani inaitea invadarii insulei (1571)traia un preot nevrednic.Prin ispita necuratului se ratacise si invatase tehnica magiei.Ajunsese chiar sa bea si sa manance cu desfrinatele din Sfintele Vase.Dreptatea divina insa imediat l-a pedepsit.Guvernatorul regiunii unde traia el,imediat cum a aflat acestea l-a condamnat la moarte.Si cand condamnatul a fost condus in mijlocul amfiteatrului un consilier guvernamental l-a intrebat:Spune-mi cu ce inima cu ce buze cu ce maini indraznei sa te apropii de Hristos?(...)Jur pe Dumnezeu care ma va trimite in focurile vesnice,a raspuns acela ca de cand am devenit vrajitor si mag nu slujeam eu.Imediat ce intram in altar inger se cobora din cer ma lega de maini si picioare si acela slujea Sfanta Liturgie.La sfarsit dupa ce se impartaseau credinciosii ma dezlega si plecam. (Editura Bunavestire Bacau 2001 Minuni si descoperiri din timpul Sfintei Liturghii)
Reply With Quote