View Single Post
Vechi 22.06.2008, 02:39:19
alin.laurentiu alin.laurentiu is offline
Member

Data înregistrării: 15.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de denissa
Citat:
În prealabil postat de alin.laurentiu
cati dintre oameni mai respecta cele 10 porunci??? Iarasi generalizati si nu cred ca e corect... Cred ca biserica ar trebui sa aiba un cuvant mai amplu in cazul asta. Tot ce se aude acum de la BOR sunt scandaluri, ba cu terenul Catedralei Mantuirii Neamului, care sincer nu ii vad rostul, ba cu arhierul de la Timisoara, bah cu preoti gay, altceva nimic, sau poate gresesc, dar poate daca ar vrea sigur ar gasi o cale sa atraga tinerii spre Dumnezeu...
Alin.Laurentiu, nu cred ca "scandalurile" cum le numesti tu, din BOR indeparteaza tinerii de Biserica. In lumea de azi cand anormalul este promovat ca si normal, si cand tinerii se lovesc de tot felul de "curente gen new age, emo etc." este adevarat ca se ajunge la o indiferenta legata de Biserica si de valorile adevarat morale regasite in sanul ei. Dar eu cred ca nu un tanar nu trebuie sa caute un model printre preoti, cler s.a.m.d. Modelul nostru suprem e Hristos.
Pai sa stii ca multi gandesc asa. Oricum ideea lor despre credinta nu inseamna nici mai mult nici mai putin decat insemnatatea orei de religie. Cred ca majoritatea dintre liceeni se gandesc la ora de religie ca ora de chiul, de scris alte teme si de invatat pentru lucrarile ce urmeaza. Aici cred eu ca greseste Biserica. Aici ar trebui sa implice mai mult. Nu poti preda dragostea lui Dumnezeu doar cu un manual si cu un profesor care te pune sa citesti ca la clasa I.
Si fazele cu tinerii ca sunt influenta new age, emo, gay sau mai stiu eu ce cred ca este o exagerare. Multi dintre acestia sar in ochi pe strada prin vestimentatie, comportament etc. Dar eu zic ca multi il iubesc pe Dumnezeu.
Reply With Quote