Citat:
În prealabil postat de anamaria90
este foarte important sa stiu parerea dumneavoastra.parintii mei cred ca singurul sprijin pe care il vreau de la ei este cel banesc.daca ii sarut si le zic vorbe bune in loc sa-mi raspunda la fel ei ma intreaba:"De cati bani ai nevoie?"si mie nici prin gand nu-mi trecea sa le cer bani.ma deranjeaza sa aud asta mereu.ce ar trebui sa fac?
|
Fa-te ca nu observi. Si eu am avut problema asta, si ma deranja, dar nu ma intristam pt ca pana la urma nu trebuie sa stam noi sa ne convigem parintii ca ne-au facut ca sa ne ajute ei in primul rand, asa cum pot, ca sa se simta si ei impliniti in viata - parintii se mantuie prin cresterea copiilor parca... Noi trebuie sa avem grija sa nu le cerem sa ne faca mofturi, pt ca atunci le dam motiv... Sa ne rugam pt dansii, si o sa vada si ei lucrurile altfel. Sa nu ne simtim vinovati pt gandurile si sentimentele pe care si le fac fata de noi... Mai ales daca nu sunt preocupati de o viata religioasa, care i-ar face sa inteleaga altfel viata, adica nu numai in interes material... Nu te certa cu ei, dar daca te deranjeaza prea tare poti sa le sugerezi ca te supara, si sa nu-i lasi sa continue o discutie in care te pot manipula si din care nu reusesti sa-i faci sa inteleaga nimic. Roaga-te pt ei, si e destul... Vorbeste si cu duhovnicul, daca te apasa prea tare problema asta. Pt mine, duhovnicul a devenit singura persoana fata de care pot sa ma deschid cu adevarat, si incerc sa-i ascult mai mult sfaturile pt ca pana la urma prin el vin chiar de la Dumnezeu.