Citat:
În prealabil postat de maria55
Exista parerea sau convingerea ca daca ne rugam lui Dumnezeu cum se cuvine totul va fi in ordine ,vom avea liniste si pace etc .etc. Credeti oare intr-adevar ca Dumnezeu ne va purta de grija tot timpul ? Pai nu El spune ca "va voi trece prin foc si va voi curati " ? Si caderea isi are uneori rostul ei ,si necazul si ispita si toate .
in orice caz eu cred ca rugaciunea este o arma dar nu elimina lupta ? Dimpotriva ,cu rugaciune cu tot ,poti fi incercat greu de tot . Ce credeti voi ?
|
maria55: la acel mesaj m-am referit. Ca mi se pare absurd sa te rogi pentru a nu fi pus la incercare. Oricum esti pus la incercare, de aceea am facut comparatie cu parintele si cu tema copilului, pentru ca El stie ce e mai bine pentru noi, chiar daca ne e greu. Trebuie sa capatam experienta de viata, iar in plus, stiti proverbul romanesc cum ca nu vezi pragul de jos pana nu te lovesti de cel de sus. Cred ca toate incercarile sunt praguri de sus, sa ne faca sa vedem ca poate fi si mai rau de atat.
Iar cu fraza ca nu mai repeti pacatul, am vrut sa spun asa: eu cred, e o opinie personala, desigur, ca scopul "pedepselor" nu e acela de a-ti rascumpara greseala, pe care oricum, greu o poti repara odata facuta. Ci sa-ti dai seama ca ai gresit si cum sa eviti sa mai gresesti la fel in situatii similare. Viata asta mie mi se pare un antrenament, un antrenament pentru cea viitoare. Numai cei care ating standardele vor reusi sa acceada la nivelul superior pe care il numim RAI.
Daca nu iti dai seama, e nevoie de o "pedeapsa", pentru ca numai atunci cand esti cu adevarat smerit iti vezi propriile fapte in lumina care trebuie, le intelegi consecintele. La asta ma refeream, ca un om daca este cu adevarat smerit nu mai are nevoie de nimic altceva, caci el a constientizat pana in adancul inimii sale ca nu a facut bine si e hotarat din toata fiinta lui sa nu mai repete o data acea fapta.
Imi doresc ca de data aceasta sa reusesc sa imi exprim bine ideile.