View Single Post
Vechi 08.11.2006, 08:45:35
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grigorie
MariaB
Am intrat pe forumul catolic, am dat de tine si acolo, am aflat ca esti o ortodoxa convertita la romano-catolicism. Your choice!

Si ce am vazut pe acest forum catolic? O atitudine ...

Impresia lasata: SUPERFICIALITATE. Nu se cauta adevarul de credinta, ci unitatea sub umbrela protectoare a papei, de care ascultand, suntem feriti de greseala.

(By the way, MariaB, nu mi-ai raspuns la intrebarea cu papa Honoriu anatematizat de sinodul VI ecumenic. Ce intelegem din acea condamnare? Nu numai ca un episcop al Romei poate sa greseasca, dar, si mai important, ca Biserica (prin sinoade) il poate condamna. In primele veacuri nu exista defel ceea ce se intelege astazi prin papa)

Mai inainte de a cere de la Tatal "ca toti sa fie una", Mantuitorul Hristos s-a rugat in Gradina Ghetsimani astfel: "sfinteste-i pe ei intru Adevarul Tau". Asadar intai adevarul, apoi unitatea. Ce unitate poate fi intre cei care nu cred la fel?

Ar fi foarte multe de zis, dar am impresia (iertate sa-mi fie vorbele dure, dar si noi va iubim si va dorim alaturi! e pentru trezire duhovniceasca) ca romano-catolicii se afla intr-o stare de insensibilitate duhovniceasca, sunt incapabili sa deosebeasca duhurile (vezi Medjugorie, Fatima, Garabandal, penticostalismul catolic, etc), sa surprinda subtilitatile teologice (dovada ca pentru ei nu exista diferente intre ortodoxie si romano-catolicism!).
am spus pe toate forumurile (chiar si pe aici) ca sunt catolica botezata ortodox crescuta intr-o familie atee - nu e niciun secret

ceea ce ai vazut pe forumcatolic este ceea ce ati vrut sa vedeti
sigur ca sunt tot felul de atitudini, inclusiv aceea pe care ati vazut-o (si catolicii sunt oameni, la fel de gresitori...)

despre "absenta unor discutii de substanta pe marginea diferentelor dintre cele doua confesiuni" ati observat bine
diferentele au fost generate de teologi - ei sa le rezolve!

iar despre superficialitatea forumului, nu vad de ce ar trebui sa fie altfel - nu este tratat de teologie on-line, ci grupaj de impresii si trairi personale (ca orice forum...)

in legatura cu anatemizarea papei Honoriu, ce ar fi trebuit sa raspund?
sigur ca Papa, ca orice alt crestin, poate sa gresesca - am spus-o oridecateori a venit vorba...

nesurprinderea subtilitatilor teologice nu este un defect daca nu esti teolog, ci crestin de rand - bunica mea a fost cea mai crestina persoana pe care am cunoscut-o, chiar dca nu a stiut sa scrie si sa citeasca, si deci nu a cunoscut subtilitatile teologice...

cat despre dovada despre care vorbeati, gresiti: exista diferente intre Ortodoxie si Catolicism
dar acestea nu ma impiedica sa fiu un bun crestin - daca pe dumneavoastra va impiedica, trebuie sa va rezolvati cumva...
Reply With Quote