Citat:
|
Domnule daca fiecare atom de C14 ar emite aleatoriu complet cum sustzi dumneata atunci nu ar mai exista nici o formula probabilistica de injumatatzire a cantitatzii care sa reflecte in ea timpul ci atunci n-ar mai fi legata de timp aceasta formula ce ar explicita radiatzia...
|
Atunci cum iti explici ca Beriliul 11(tot un izotop radoioactiv), are un timp de injumatatire de vreo 13 secunde, intotdeauna si indiferent de concentratie, perfect observabil, Boron 10 are timpul de injumatatire 19 secunde, Carbon 15 are 2,4, Oxigen 16 are vreo 7 s.a.m.d?
Citat:
|
carbon 14 aparutzi la momente diferite shi masuratzi totzi odata!!
|
Asta fiindca procentajul e constant.
Citat:
|
chiar daca fiecare atom are aceiashi perioada de injumatatzire dar este relativa la momente de aparitzie diferite!
|
Ti-am mai explicat mai devreme. Nu asa functioneaza.
Citat:
|
dar este relativa la momente de aparitzie diferite
|
Tocmai. Asta.
NU.
Pe alta parte, daca formula este gresita din motivele date de tine, de ce se ajunge la un raspuns exact? Nu ar trebui sa varieze raspunsul si savantii sa nu ajunga la nici o concluzie? Fiindca tu spui aici:
Citat:
|
iar daca vei incerca sa refaci calculele ca sa vezi cum se modifica legea de injumatatzire functzie de momentul de aparitzie a fiecarui atom de C14 in atmosfera vei vedea ca eroarea este nu procentuala ci asha cum spui dumneata de 600.000%
|
ca as putea calcula. Dar fiindca timpul de aparitie este aleatoriu, formula nu se poate calcula de loc, deci nu se poate ajunge nici la o diferenta exacta. Insa faptul ca avem o data exacta, demonstreaza ca formula e posibila.
Citat:
|
bine ca ai observat ca este vorba de mase care dispar shi apar,
|
Mersi.
Citat:
|
shi nu este specificat decat p, n shi e, iar daca dumneata incepi acum sa afirmi ca defapt, nu este vorba chiar de p shi nici de n sau e ci de antimaterie, poi atunci inseamna ca defapt confirmi ca formulele respective referitoare la mase sunt false!
|
Stai un moment. Fiindca tu nu ai dat formula completa, acum toata formula e gresita?
Formula completa este cu antineutrino si asa o stiu si savantii, insa in cartile de scoala sau explicatii simple de pe net nu apare antimateria din cauza ca vrea sa se simplifice explicatia si antimateria nu e pe programa scolara.
Nu sunt eu mai destept decat aia.
Citat:
|
iar legea de injumatatzire care se poate trasa experimental, dar ne-ar trebui timp prea indelungat este aceiashi cu legea lor? de ce presupui ca e valabila...
|
La C14, ai dreptate. Este calculat teoretic, fiindca numarul e mare. Insa din fericire existe alte elemente radioactive, care au timpul de injumatatire de secunde sau minute. Acelea sunt observabile practic. Exemple am dat mai sus. Pana acum, nu s-au gasit variatii, timpul de injumatatire a fost intotdeauna acelasi. Deci de ce ar fi diferit pentru C14?
Citat:
|
shi nu in ultimul rand, o cantitate diferita in functzie de pozitzia geografica influentzeaza formula?
|
Cantitatea diferita, nu. Pozitia geografica? Nu stiu, dar nu cred. De ce crezi ca ar putea influenta timpul de injumatatire?
Citat:
|
dar in functzie de hrana?
|
Da, fluctueaza ceva, insa nu asa cum presupui tu. C14 se creeaza destul de uniform in atmosfera si este captat dupa aceea de plante. Chiar daca omul nu se hraneste cu plante, omul va manca carne, lapte sau oua a unor animale care s-au hranit cu plante, deci tot timpul va absorbi C14. Insa daca [,] cantitatea de C14 in atmosfera creste, omul nu va ajunge la acelasi nivel procentual in propriul corp abia dupa 1-2 ani, deci exista o perioada de echivalare. Insa pe durata vietii, nu prea fluctueaza. Unde ai gasi mancare, care nu contine C14?
Citat:
|
deci iata cate lucruri care nu influentzeaza
|
(corectat)
Citat:
|
deci ar trebui sa iasa totul asha cum este la Scripturi... 7500 de ani de la facerea lumii!
|
In Scripura nu este dat nici un numar. Eu cred ca zilele Creatiei au fost zilele Lui Dumnezeu, nu ale omului, si din acest motiv erau diferite. Ale Lui sunt toate puterile asupra timpului, deci ar putea sa faca asta.