Citat:
În prealabil postat de Grigorie
Am citit marturia MarieiB pe un forum catolic. Este botezata ortodox, dar a avut nesansa de a avea niste parinti mai degraba atei. A simtit la un moment dat o chemare catre cele duhovnicesti si a intrat in legatura cu romano-catolicii din zona Brancoveanu-Berceni-Popesti Leordeni. (cei care locuiesc in acea zona cu siguranta stiu despre activitatea catolica de acolo). Asa a aderat la romano-catolicism, dupa o cateheza prealabila. A urmat o facultate catolica si a devenit o crestina activa. Pana aici e de inteles, chiar de admirat evolutia ei (de la ateism/agnosticism la credinta in Dumnezeu). Problema se pune daca evolutia ei va continua sau se va opri la romano-catolicism, crezand ca a ajuns la plinatate.
Noi o putem ajuta sa descopere erorile catolicismului sau o putem face (daca adoptam un ton dur) sa ramana in acest stadiu.
|
multumesc de caracterizare - corecta
cat desptre evolutia mea spre Ortodoxie nu o vad posibila
eu nu caut o religie perfecta
imperfectiunile Catolicismului sunt ale Catolicismului (si are si Ortodoxia imperfectiunile ei)
dar Dumnezeu nu ma va judeca dupa imperfectiunile altcuiva
eu vad acesta asa cum vad familia: parintii mei nu sunt perfecti, dar sunt cei mai buni parinti pentru mine
daca voiam perfectiunea ramaneam sa ma perfectionez prin practicile yoghine...