View Single Post
Vechi 23.06.2008, 14:25:41
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

s-o luam babeshte:

1) o proba are in ea o cantitate de atomi de C14 radioactivi sa zicem C

2) suma de atomi de C14 care o are o proba de la un organism care a murit in clipa de fatza o putem presupune ca ar fi exacta cu suma care o avea proba la moartea ei, deshi tzi-am zis ca e in funtzie de cantitatea acumulata care poate diferi enorm de la o proba la alta ce a murit simultan, dar se ia in medie, deci sa zicem ca ar fi avut o cantitate similara acum V ani unde V reprezinta varsta probei de estimat

3)trebuie sa aflam legea dupa care se injumatatzeshte cantitatea de c14 daca toata cantitatea ar apare la un moment dat shi ar fi asimilata la un moment dat

4)trebuie sa vedem in ce influentzeaza aparitzia continua a atomilor de C14 in atmosfera shi in cat este raportul noilor atomi, pe secunda sau pe zile sau ani, fatza de suma tuturor atomilor de C14 existentzi, deci cum influentzeaza acestea....

caci nu avem o reactzie care se produce la un moment dat shi apoi ashteptam sa scada shi masuram ci este o reactzie ce se desfashoara permanent, deci ce inhalam sau mancam este o suma de atomi care au aparut la diferite intervale de timp, dintr-o reactzie adica ecuatzie ce se desfashoara continuu...

shi
5)parerea mea, trecand peste aparitzia-disparitzia de masa n=p+e cum afirma "unii"
este ca disproportziile uriashe intre realtitate, adica varsta exacta a unei probe shi varsta estimata cu formulele false se datoreaza
-netzinerii seama nici de viteza de aparitzie de C14 in atmosfera shi viteza de radiazie zilnica,
-nici de cat este aceasta cantitate ce apare zilnic raportata la intreaga cantitate din atmosfera
-cum influentzeaza in formula de calcul a probabilitatzii de readiatzie functzie de timp, momentele diferite in timp ale producerii cantitatzilor de C14.

Deci daca am nota P probabilitatea de 1/2 (50%) de a radia un atom la 5568 de ani

trebuie aflata suma Probabilitatzilor Sp a sumei, deci nu a atomului ci a sumei atomilor, a tuturor atomilor care au aparut de la facerea lumii shi pana acum de a radia, care au mai ramas sa radieze, caci noi avem in noi o cantitate de C14 din aceasta suma!:)

Reply With Quote