Citat:
În prealabil postat de TFL
Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
DA,EXISTA SFINTI PARINTI ,chiar daca nu s-au tinut sinoade ecumenice decit 7.Iti recomand cu caldura cartiele scrise de HERUVIM KARAMBELAS .8 VOLUME ,dar se pare ca numai vol 1 si 2 sint traduse din lb.greaca in romana ,intitulata:PARINTI DUHOVNICESTI CONTEMPORANI DE LA SFINTUL MUNTE ATHOS.Eu am doar vol 2 comandat pe net si pot sa spun ca este SUPERBA cartea si ne ajuta sa intelegem multe aspecte duhovnicesti ale ispitelor si modul lor de actiona ,dar si modalitatea de a iesi din ele.MERITA SA O AI IN BIBLIOTECA SI CITITA DE FIECARE CRESTIN
|
alt paragraf din acel sinod :
"Cei care vor îndrăzni să alcătuiască o altă mărturisire de credință, să o mărturisească celor ce vor să vină la cunoașterea adevărului fie din rătăcirile elinești [păgânești], fie de la cele iudaicești sau de la oricare altă erezie, [aceia], dacă sunt episcopi sau clerici, vor fi caterisiți, episcopii din treapta episcopiei și clericii din cler; dacă sunt laici, vor fi dați anatemei."
Sfintii Parinti de dupa 431 sunt anatema? eu asta concluzionez.
|
Acelasi spirit protestant, ca si in cazul Sfintei Scripturi. Oare s-a epuizat Scriptura si ai inceput cu textele Sfintilor Parinti? Acum trebuie sa raspund. Textul invocat de tine se refera la Crez, Simbolul de credinta, pe care Sfintii Parinti, de la celelalte sinoade ecumenice, l-au pastrat in forma hotararii Sinodului I ecumenic.