Citat:
În prealabil postat de Casiana
Nu este impusa de lege in acest sens o distanta standard sau cel putin nu stiu eu acest lucru, pentru ca nu vorbim aici despre construirea unui nou edificiu care presupune sapaturi care ar putea afecta fundatia si in acelasi timp structura de rezistenta a biserici, daca ar fi vorba de construirea unui nou edificiu atunci da trebuie respectata o distanta intre acestea de cel putin 1,5 m sau o distanta egala cu jumatate din inaltime edificiului laga care se doreste sa se consruiasca in functie de caz, din motive diverese cum ar fi de ex un incediu - sa se poata interveni sau in caz de prabusire - un cutremur in orice caz este vorba de o distanta standard care trebuie respectata in aces sens. In cazul unui mormant nu vad de ce ar fi necesara o distanta standard pentru ca vorbim de o groapa de 2 metri, iar temelia biserici se afla la o distanta mult mai mare de doi metri, masurata de la suprafata - deci nu exista nici un pericol pentru cladire.
|
Ei bine, pe mine protul nu ma lasa sa fac o mica imprejmuire a mormintului, motivind ca este la mai putin de 3 metri de temelia bisericii.
Acum ce sa spun intr-adevar fata de anvonul bisericii sunt cam 3-4 metri, si ceva mai mult fata de temelia propriu-zisa a bisericii.
Ei bine cui trebuie sa ma adresez pt. a mi se aproba o mica imprejmuire a acestui mormint? (pt. a nu se mai calca pe mormint si in plis sa pot consolida fundatia crucii care este putin inclinata). Imi este clar, evident ca Preotul si Consiliul Parohial nu ma lasa si nu-mi aproba o astfel de imprejmuire.