View Single Post
Vechi 25.06.2008, 14:29:08
Ramonica Ramonica is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Citat:
În prealabil postat de cozia
Ma intreb si eu oare asta este normal?...
Din moment ce Moise dupa ce a evaluat si a ADAPTAT legile lui Dumnezeu la materia de ordin INFERIOR de pe pamint(da creata tot de Dumnezeu) a spus clar:

Fratilor, DINTE PENTRU DINTE!!!!!!
Cozia, iti spun o intamplare de care mi-am amintit citind cuvintele tale.
Un tanar sustinea mereu ca e foarte buna pedeapsa capitala si ca bine fac cei care-i trimit pe oameni la scaunul electic.
"Dinte pentru dinte si ochi pentru ochi", spunea, ca tine.
I-am zis atunci:
"-Consideri ca daca cineva a ucis, trebuie, la randul sau, ucis?
-Da, zice.
-Dar daca mama ta face un accident de masina si moare un om, ea trebuie sa fie acum ucisa?
-...A, pai nu...stai putin, sa vedem...eu nu m-am gandit asa... atunci nu e bine..."
...
Cozia, ganseste-te ca pacatul nu ocoleste pe nimeni. Cine sta cu bota pe omul care greseste? Iar cand a gresit: poc, in moalele capului? oamenii care-l judeca si care "se considera nevinovati"!

Unde e porunca iubirii? E greu de acceptat aceasta porunca a iubiri, caci Hristos, Mantuitorul noastru, o extinde si asupra vrasmasilor. Si pe ei, Dumnezeu ii iubeste la fel de mult, ca si pe tine sau pe mine, caci inaintea lui Dumnezeu toti oamenii sunt egali. Dar numai inaintea lui Dumnezeu sunt oamenii egali!
Amintea cineva de Ostrovul, un film exceptional. Cozia, sa spunem ca pe Anatolie l-ar fi prins cineva si l-ar fi acuzat de uciderea capitanului sau. Oamenii, potrivit judecatii lor omenesti, l-ar fi ucis, daca ar merge pe "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte". Cum ar fi fost judecata lor omeneasca? Total gresita! Cate minuni n-a facut Dumnezeu prin robul sau iubit Anatolie? Cati oameni nu s-au vindecat prin darurile pe care le-a primit el de la Dumnezeu, avand mereu "duhul umilit si inima infranta"? Si, minune mare! O vindeca si pe fiica fostului sau capitan!
Iata insa, care a fost judecata lui Dumnezeu! Nu e uimitor cum lucreaza Dumnezeu?
O sa zici, bine, dar a fost doar un film! Da, a fost un film, dar mai mult decat atat, a fost traire ortodoxa, a fost filmul care a redat in mod exceptional viata ortodoxa, cu trairile ei! A redat in primul rand modul in care lucreaza omul la mantuirea sa, impreuna cu Dumnezeu!
Nu, draga frate, iubirea e raspunsul, nu razbunarea. Cand ne razbunam, ne impotrivim lucrarii lui Dumnezeu.
Hristos a venit cu iubirea Sa si i-a scandalizat pe oamenii robi pacatului si rautatii. Si in ziua de azi, sunt oameni care nu-l iubesc si nu-l accepta pe Dumnezeu, nu accepta iubirea lui Hristos fata de oameni...
Mare durere...

Dumnezeu lucreaza in viata noastra daca ii dam noi voie sa lucreze!
Reply With Quote