View Single Post
Vechi 25.06.2008, 18:44:34
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Imi vin in minte cateva exemple din Sfanta Scriptura:

Exemplul 1: Dumnezeu si-a tras Duhul lui de la Saul deoarece Saul a pacatuit neascultand de El.
1 Regi 16
13. Si a luat Samuel cornul cu mir si l-a uns in mijlocul fratilor lui, si a odihnit Duhul Domnului asupra lui David din ziua aceea si dupa aceea. Iar Samuel s-a sculat si a plecat la Rama.
14. Atunci s-a departat de la Saul Duhul Domnului si-l tulbura un duh rau, trimis de Domnul.
15. Si au zis slugile lui Saul: "Iata un duh rau trimis de Domnul te tulbura.
16. Sa porunceasca dar domnul nostru slugilor sale care sunt inaintea ta si sa caute un om iscusit la cantarea din harpa, si cand va veni asupra ta duhul cel rau trimis de la Dumnezeu, atunci acela, cantand cu mana sa, te va linisti".
17. Si a raspuns Saul slugilor sale: "Cautati-mi un om care canta bine si mi-l aduceti".

Exemplul 2: Iuda primeste indemnul celui rau si devine posedat.
Ioan 13
2. si facandu-se Cina, si diavolul punand in inima lui Iuda fiul lui Simon Iscarioteanul, ca sa-l vanda,
(...)
26. Iisus i-a raspuns: Acela este, caruia Eu, intingand bucatica de paine, i-o voi da. si intingand bucatica, a luat-o si a dat-o lui Iuda, fiul lui Simon Iscarioteanul.
27. si dupa imbucatura a intrat satana in el. Iar Iisus i-a zis: Ceea ce faci, fa mai curand.

Exemplul 3: Dumnezeu ingaduie duhul micinos "sa induplece" niste prooroci datorita pacatelor lui Ahab.
3 Regi 22
19. Miheia insa a zis: "Nu este asa. Nu eu graiesc; asculta cuvantul Domnului. Nu este asa. Am vazut pe Domnul stand pe tronul Sau, si toata ostirea cereasca sta langa El, la dreapta, si la stanga Lui".
20. Si a zis Domnul: "Cine ar indupleca pe Ahab sa mearga in Ramot-Galaad si sa piara acolo?" Unul spunea una, si altul alta.
21. Atunci a iesit un duh si a stat inaintea fetei Domnului si a zis: "Eu il voi ademeni". Domnul a zis: "Cum?"
22. Iar acela a zis: "Ma duc si ma fac duh mincinos in gura tuturor proorocilor lui".(...)

Din cate se vede omul este acela care daca nu se impotriveste pacatului, si se lasa robit de neascultare de Dumnezeu, ajunge rau...
Reply With Quote