Povestea cu papa Honoriu este un bun exemplu (si nu e singurul) ca institutia moderna a papalitatii este o constructie artificiala. Chiar nu-ti pasa? Daca as fi in locul tau (i.e. catolic), nu as dormi bine noaptea stiind ca toata teologia BRC se bazeaza pe o minciuna. Caci toate inovatiile au fost primite in Occident pentru ca veneau de la "Vicarius Filii Dei". Veti ramane in aceasta stare de confuzie/eroare atat timp cat veti pastra conceptul de papa= Vicarius Christi si episcop al episcopilor.
In ziua de azi sunt multi care zic:"Ce papa bun a fost Ioan Paul al II-lea!"
Voi zice si eu de un papa ca e bun atunci cand va spune:"Fratilor, eu nu sunt infailibil, nu sunt loctiitorul lui Hristos pe pamant, nu sunt <<a opta taina a Bisericii>>, sunt doar unul dintre episcopi (episcopul Romei)!"
MariaB, tie cum iti suna vorbele papei Pius al IX-lea la Conciliul I Vatican, cand a rostit urmatoarele: "Io sono la Chiesa!" si "La Tradizione sono Io!" ?
Mie imi suna a ingamfare. Si chiar daca mii de teologi roiesc in jurul sau si se straduiesc sa-l pazeasca sa se faca de ras cu ceva, tot nu e suficient (si s-a dovedit asta, istoria o confirma).
|