domnule shtii cum cred ca este? un fel de te voi ajuta cum spune sf Lavrentzie...
m-am intrebat la ce?
poi intzelege dracul din tin pentru tine, astfel ca trufia intzelegeraurul-gLumei in lepadre de hristos, ne face asha de mandrii shi de capabili sa luam pe altzii la rost shi sa certam pe oricine, caci urmarea care este? akedia, ca daca crezi ca ai vr-un merit shi itzi vezi vre-o realizare, atunci sigur nu-tzi mai pasa de mantuire,
dar ce zice la psalm? "Da-mi mie bucuria mantuirii Tale" shi "bucurase-vor oasele cele smerite" sa vedem catzi vor fi in stare sa se bucure pentru mantuirea altuia shi ishi da seama ca singurele care chiar se bucura cu adevarat sunt oasele cele smerite...
noi nu suntem in stare decat se ne bucuram din invidie shi razbunare cand altul o patzeshte... shi atunci in loc sa suferim alaturi de el, spunem impreuna cu poornocul mincinos, poi l-a batut Dumnezeu ca a meritat ca doar era un ticalos, deshi habar n-avem de vr-un pacat ca oricum tot ce face aproapele ni se pare noua ca ar fi pacate, iar mai tarziu, in virtutea sevrajul de a osandi pe nedrept, pentru nimicuri, nici nu mai avem nevoie de motive, ci e suficient sa ne ingamfam shi deja gata, ala e de vina, shi ii aplicam noi razbunarea lui Dumnezeu... ca doar asta inseamna creshtin dupa unii, sa osandeshti aproapele pentru ca tzinand la mine sa te pierd pe Tine pentru nimicuri cum spune par.pr.Arsenie Boca intr-o rugaciune, "Doamne Hristoase, Cel ce vi in taina printre oameni, ajuta-ma ca azi toata ziua sa ma lepad de mine insumi ca cineshtie din ce nimicuri mare necaz am sa fac shi astfel tzinand la mine sa te pierd pe Tine" 4x???:(:(
|